Kort medianieuws 26 oktober 2011

  • lokaleomroepDe inwoners van Lelystad, Almere, Zeewolde en Dronten krijgen toch geen Poolse radiozender in het basispakket. De Programmaraad Zuidoost Flevoland ziet af van dat plan, onder meer na enkele ‘pittige reacties’ van inwoners van de provincie. Dat zei een woordvoerster van de raad vandaag. Lees verder.
  • Maya Eksteen keert terug op Radio M Utrecht FM 93.1. Vanaf dinsdag 1 november zal zij op werkdagen van weer het programma Utrecht is wakker presenteren van 06.00 tot 09.00 uur. Lees verder.
  • Apple werkt aan een eigen televisietoestel dat naadloos communiceert met de iPhone en de Mac, blijkt uit de pas verschenen biografie van de overleden Steve Jobs. De ingenieur die eerder al de iPod en iTunes ontwierp, zou nu ook de televisie op punt stellen, schrijft de krant Het Laatste Nieuws. Lees verder.
  • Knack-journalist Stijn Tormans is de laureaat van de eerste Grote Prijs Jan Wauters. De VRT geeft die prijs aan een Nederlandstalige mediapersoonlijkheid “die excelleert in het gebruik van het Nederlands”. De prijs werd dinsdag uitgereikt tijdens de vierde VRT-Taaldag in het Brusselse Flageygebouw. Lees verder.
  • Wim Naert (38) is de derde “chef-in” in de nieuwe redactiestructuur van “Het nieuws” bij VTM. Hij heeft net geen 15 jaar als correspondent in Oost-Vlaanderen voor “Het nieuws” gewerkt. Lees verder.