Kort medianieuws 27 april 2012

 • kpnDe gehoste back-updienst van KPN is al sinds maandagavond offline in verband met een serverstoring. Klanten kunnen nu tijdelijk een backup van bestanden maken met Office 365. Lees verder.
 • Tijdens de Olympische Spelen deze zomer in Londen is het verboden foto’s te delen via sociale media. Dat blijkt uit de algemene ticketvoorwaarden van de Spelen. Lees verder.
 • Een Belgische hacker claimt root-toegang te hebben verkregen op de Digicorder van kabelbedrijf Telenet. De hacker zou via een 4-pins header op het moederbord toegang hebben verkregen tot de Linux-firmware op het apparaat. Lees verder.
 • 3FM-dj Giel Beelen reageerde gisteren verontwaardigd toen hij hoorde dat vijf jongens uit het Zeeuwse Heinkenszand voor het draaien van plaatjes vanuit hun slaapkamer een fikse rekening hadden gekregen van Sena en Buma/Stemra. Lees verder.
 • Het toenemende gebruik van second screen in de huiskamer vraagt volgens mediabureau Stroom om een andere invulling van het Kijkonderzoek. Lees verder.
 • Providers zetten in grote steden en in plaatsen die koningin Beatrix bezoekt mobiele masten in, omdat mensen daar maandag naar verwachting meer gebruik zullen maken van de netwerken. Dat blijkt uit een rondgang van vakblad Telecompaper. Lees verder.
 • In de aanloop naar het bezoek van de koninklijke familie aan Rhenen en Veenendaal kleurt ook RTV Utrecht oranje. Zaterdag zendt de regionale omroep de documentaire Utrecht en Oranje uit en zondag is de laatste aflevering van Lieve Koningin op tv. Koninginnedag is live te volgen op radio, televisie en internet. Lees verder.
 • Alle nummers van het Nederlandse iPad-magazine Filmtab zijn vanaf vandaag gratis te downloaden. Ook alle aankomende nummers zullen gratis worden aangeboden. Filmtab komt iedere maand uit en bevat verschillende filmrecensies, interviews en columns over de filmindustrie. Lees verder.
 • Het Openbaar Ministerie in Arnhem heeft hostingprovider Leaseweb het bevel gegeven een Nijmeegse krakerssite uit de lucht te halen. Honderden andere kraaksites werden daar de dupe van. Lees verder.
 • Journalist Kustaw Bessems (35) gaat het nieuwe verdiepende katern leiden dat op zaterdag bij de Volkskrant zal verschijnen. Hij werkte tot nu toe voor Dagblad De Pers, dat eind vorige maand voor het laatst verscheen Lees verder.
 • Er komt definitief een vervolg op de succesvolle MAX-dramaserie Dokter Deen. In de winter van 2014 kan iedereen weer genieten van het wel en wee van dokter Maria Deen en haar familie op Vlieland. De voltallige cast met onder andere Monique van de Ven, Liz Snoijink, Leopold Witte en Pleuni Touw, is ook weer te zien in het tweede seizoen. De scenario’s worden geschreven door Edwin de Vries en Simone Kome van Breugel en geproduceerd door Eyeworks Film & TV Drama in opdracht van MAX.