Kort medianieuws 31 juli 2011

  • eredivisieliveEredivisie Live heeft Mario Been aangetrokken als analyticus. Komend voetbalseizoen geeft de Rotterdammer zijn visie op de diverse duels, meldde een woordvoerder van het tv-station zaterdag. Lees verder.
  • Sport1 zendt aanstaande woensdag 3 augustus om 19.45 uur de return in de derde voorronde van de UEFA Champions League tussen FC Vaslui en FC Twente rechtstreeks uit. Lees verder.
  • Willie Wartaal wordt presentator op RTL5. De rapper uit De Jeugd van Tegenwoordig gaat voor de zender het programma Holland in da hood maken. Lees verder.
  • Het rooms-katholieke bisdom Orange in Californië heeft een bod gedaan op de Crystal Cathedral (glazen kathedraal) in Garden Grove. Dat meldt het bisdom op zijn website. De megakerk met meer dan 10.000 glazen platen is nu nog van de gemeente die televisiepredikant Robert Schuller heeft gesticht. De gemeente verkeert in financiële problemen. Lees verder.
  • Arianespace en SES ASTRA hebben bekend gemaakt dat de volgende poging om de ASTRA 1N satelliet te lanceren op vrijdag 5 augustus zal plaatsvinden. Naar verwachting net voor middernacht Nederlandse tijd zal de lancering moeten plaatsvinden. Lees verder.
  • Het Finse mediabedrijf Sanoma heeft de overname van de Nederlandse en Belgische televisiezenders van SBS afgerond. Dat maakte het bedrijf vrijdag bekend. In Nederland neemt de tijdschriftenuitgever in samenwerking met tv-maatschappij Talpa van John de Mol de zenders SBS6, Net5 en Veronica over. Lees verder.
  • Klanten van KPN en Vodafone kunnen vanaf binnenkort precies zien hoeveel data ze per maand verbruiken. De ingreep is nodig, omdat bij de goedkopere abonnementen een lage datalimiet van bijvoorbeeld 100MB of 200MB zit. Lees verder.