Kort medianieuws 6 december 2011

 • radio2Echt ingewikkeld is het niet. Je laat mensen via internet een stem uitbrengen op hun vijftien favoriete popnummers, per nummer tel je alle stemmen op, je zet de nummers onder elkaar en je hebt een hitlijst. Dat is in het kort de Top 2000, de hitparade die jaarlijks tussen Kerst en Oud & Nieuw non-stop op Radio 2 wordt uitgezonden. Lees verder.
 • De uitreiking van de Young Technology Award 2011 in poppodium Atak wordt donderdagavond live uitgezonden op de website van TV Enschede FM. De uitzending begint om 19.00 uur. In de dagelijkse nieuwsuitzending op TV Enschede zijn daarnaast ook vrijdag beelden van de prijsuitreiking te zien. De Young Technology Award is voor snelgroeiende innovatieve jonge bedrijven in Oost-Nederland. De prijs wordt dit jaar voor de vierde keer uitgereikt. Er is een juryprijs van 5000 euro en een publieksprijs van 1000 euro. De zes genomineerde bedrijven zijn Composittransport.com, Genalice, Ostendum, RentaLite, Satrax en Security Matters.
 • Zanger Tim Knol opende zojuist de 3FM Serious Request Veiling in de ochtendshow van Giel. Daarmee zijn de biedingen op zijn huiskamerconcert gestart. Wie een ‘rock&roll’ collector’s item wil scoren, een unieke workshop wil winnen of een bijzondere dag wil beleven, moet de 3FM Serious Request veiling scherp in de gaten houden. De opbrengst van de veiling komt volledig ten goede van het doel van 3FM Serious Request. Dat zijn moeder die vechten tegen de gevolgen van oorlog en conflict. Een stille ramp die wereldwijd ruim 10 miljoen moeders treft. Elke dag, tot en met 24 december, biedt de veiling nieuwe artikelen aan. Check dagelijks www.3fm.nl/veiling.
 • Marco de Hollander maakt vrijdag 16 december een 24 uurs radio-marathon op RTV Hollands Midden. Dat doet hij voor de landelijke actie Serious Request . Marco begint de 16e meteen ’s nachts om 00.00 uur en zal 24 uur lang luisteraars de gelegenheid geven hun favoriete plaat aan te vragen Lees verder.
 • De wandeltocht naar Deventer en terug van het Apeldoorns Bewegingscentrum voor 3FM Serious Request heeft vandaag het mooie bedrag van 950 euro opgeleverd. Lees verder.
 • UPC Nederland biedt de inwoners van Lingewaal en Buren vanaf deze week supersnel internet, interactieve digitale televisie en digitale telefonie via haar eigen kabelnetwerk. Hiermee hebben alle inwoners van Lingewaard toegang tot alle diensten van UPC. Lees verder.
 • Een meerderheid in de Tweede Kamer wil snel met minister Maxime Verhagen van Economische Zaken in debat over de inval die de NMa heeft gedaan heeft bij enkele telecombedrijven. Lees verder.
 • Hoewel de Nederlandse filmindustrie een groot voorstander zegt te zijn van maatregelen die het illegale aanbod van films zouden bestrijden, is diezelfde industrie geen voorstander van het aanpakken van individuele consumenten. Lees verder.
 • Buma/Stemrabestuurslid Jochem Gerrits heeft gisteren ontslag genomen. Dat heeft de auteursrechtenorganisatie bekendgemaakt. Gerrits legde eerder zijn functie al tijdelijk neer. Lees verder.
 • Het lifestyleblad Gentleman houdt ermee op in BelgiĆ«. Uitgever Roularta vervangt het door twee nieuwe magazines, die volgend jaar worden gelanceerd. Trends Style zal zes keer per jaar verschijnen, The Good Life vier keer. Lees verder.
 • Sanoma erkent dat het de migratie van Web-log.nl verkeerd heeft aangepakt. “We hebben er een potje van gemaakt.” De Nederlandse blogdienst is na 13 weken nog steeds niet helemaal hersteld. Lees verder.
 • Via een software-update die vandaag verschijnt wordt de spelcomputer XBox van Microsoft een soort televisie. Amerikaanse gebruikers krijgen toegang tot een breed programma-aanbod. Lees verder.
 • Zanger en presentator Jan Smit presenteert volgend jaar het Nationaal Songfestival. Dit maakte de TROS bekend. Hij heeft bovendien dinsdagmiddag in Volendam een nieuw 3-jarig contract met de omroep getekend dat hem tot 2015 aan de TROS bindt. Lees verder.
 • Popredacteur Atze de Vrieze (VPRO’s 3 voor 12) is samen met Willem Bemboom van muziekmagazine Oor en DWDD Recordings genomineerd voor de Pop Media Prijs 2011. Op vrijdag 13 januari 2012 reikt Muziek Centrum Nederland de achttiende Pop Media Prijs uit. De uitreiking vindt plaats tijdens het Eurosonic Noorderslag seminar in Groningen. Lees verder.
 • De uitzending van De Wereld Draait Door van maandagavond is niet te vinden op de site van de VARA. Matthijs van Nieuwkerk werd onwel tijdens de show, waardoor Jan Mulder de presentatie kortstondig van hem moest overnemen. Lees verder.
 • Er komt een dramaserie over Johan Cruijff. De VPRO wil een vierdelige serie maken over de legendarische nummer 14, zo laat de omroep weten. Lees verder.