Kort medianieuws 6 mei 2011

nos

  • De NOS zendt het Bevrijdingsconcert dat Het Gelders Orkest donderdag op de Amstel in Amsterdam gaf, zaterdagochtend opnieuw uit om 11.05 uur op Nederland 1. Ook plaatst de omroep het concert binnenkort opnieuw op haar website Uitzending Gemist. Lees verder.
  • Minister Verhagen heeft de creatieve industrie aangemerkt als één van de topsectoren van de economie. De regering wil die stimuleren, maar hoe moet het geld dat hiervoor beschikbaar is voor de topsectoren (in totaal 1,5 miljard euro) worden besteed? Lees verder.
  • De resultaten van T-Mobile in Nederland staan onder druk. Het gevolg van de overheidsregulering, stelt het bedrijf. Want het aantal klanten bleef groeien. Lees verder.
  • De filmploegen en fotografen proberen het handjevol belangstellenden bij de herdenking van Pim Fortuyn op begraafplaats Westerveld op vrijdag mooi in beeld te krijgen. Maar het is lastig om hun collega’s juist er buiten te houden. Er waren gisteren namelijk meer mensen die een verhaal of beeld zochten, dan mensen die Fortuyn herdachten. Lees verder.
  • Sinds donderdag is via de FM-zender Eindhoven 95,5 MHz waar voorheen Radio Hollandio uitzond nu Radio 8FM te horen. Dit bericht de website Radio- en TV zenders in Nederland.
  • Wat deed FunX in 2010 aan programmering en op internet? Bij welke evenementen was FunX mediapartner? Hoeveel mensen wisten FunX te vinden? Hoe verliep de lobby om meer distributie? Wie werken er bij FunX, en waarom? Dit en nog veel meer lees je in het nieuwe FunX Jaarverslag 2010. Lees verder. 
  • Hoe ziet het Video on Demand (VoD) aanbod in Nederland eruit? In samenwerking met de NVPI heeft TNO kennis overgedragen en “the digital opportunities” voor filmdistributeurs in kaart gebracht. Oftewel, welke kansen liggen er voor de VoD dienst? Lees verder.
  • De Amerikaanse krant The Wall Street Journal heeft een variant op WikiLeaks gelanceerd. De ‘SafeHouse’-dienst laat klokkenluiders bestanden uploaden. Daarbij kan er desgewenst voor gekozen worden om anoniem te blijven. Lees verder.