Kort medianieuws 7 maart 2013

  • maxJan Slagter, de voorman van Omroep MAX, laat zijn eigen salaris verlagen. Hij vindt de omroep-cao te riant en denkt dat het tijd is de lonen bij de Publieke Omroep te matigen en de werkweek op te schroeven van 36 naar 40 uur , zo laat hij weten op de website van Villamedia.
  • Bij RTL7 staat de deur open voor Michael Boogerd om als analist aan te schuiven bij het wielerprogramma Tour du Jour. Dat zei programmadirecteur Marco Louwerens donderdag op Radio 1.
  • De aanstaande fusie tussen VARA en BNN levert de eerste ontslagen op, met name bij functies die na de fusie dubbel bezet zijn. Er verdwijnen 29 van 90 voltijdsbanen bij administratie, personeelszaken, communicatie en management. “De reorganisatie is fors” erkent VARA-directeur Mark Minkman in NRC Handelsblad. lees verder
  • Humberto Tan stopt per 18 maart met zijn dagelijkse ochtenprogramma op BNR Nieuwsradio. De zender en Tan zijn in goed overleg tot dat besluit gekomen. “Het feit dat Humberto een hoofdrol zal vervullen in een nieuwe tv-campagne is mijns inziens niet te combineren met zijn journalistieke werk als nieuwsanchor van BNR.”
  • Ongeveer 960.000 kijkers waren er woensdagavond voor de extra uitzending van Studio Sport waarin wielrenner Michael Boogerd bekende doping te hebben gebruikt. Dat maakte de Stichting KijkOnderzoek donderdagmorgen bekend.
  • De Zandvoortse Omroep Organisatie (ZFM) wil 50.000 euro lenen van de gemeente Zandvoort om goede radioprogramma’s te kunnen blijven maken. Lees verder
  • Het Amerikaanse mediaconcern Time Warner gaat zijn tijdschriftendivisie afsplitsen. Time Inc. moet tegen het eind van dit jaar een onafhankelijke beursnotering krijgen. Dat maakte het mediaconcern woensdagavond bekend in New York. Lees verder
  • De Amerikaanse technologiegigant Microsoft moet van de Europese Commissie een boete van 561 miljoen euro betalen omdat het bedrijf zich niet aan zijn belofte gehouden heeft de gebruikers van zijn Windows-besturingssysteem een vrije browserkeuze te bieden. Lees verder
  • Kabelmaatschappij Ziggo wil René Obermann aanstellen als nieuwe topman. Hij is nu nog bestuursvoorzitter van Deutsche Telekom. Obermann, in 1963 geboren in Düsseldorf, zou per 1 januari 2014 de huidige topman Bernard Dijkhuizen moeten opvolgen. Dijkhuizen gaat met pensioen. Ziggo verzekert zich hiermee van ‘sterk leiderschap in de toekomst’, stelt het bedrijf.
  • De publieke muziekzender Radio 2 staat vanaf zaterdag 9 maart in het teken van de jaren 80. Luisteraars horen zeven dagen lang veel muziek uit het populaire decennium. Met onvergetelijke hits van onder meer Michael Jackson, Bruce Springsteen, George Michael, Madonna en Doe Maar. Het radiostation blikt terug op belangrijke gebeurtenissen, gewoontes en trends uit die tijd en in de studio schuiven gasten aan. Op vrijdag draait Radio 2 de Top 88 van Jouw Jaren 80, gekozen door de luisteraar.