Kort medianieuws 8 december 2011

twitter

 • De wethouders van Zoetermeer gaan vanaf donderdag ook via Twitter in gesprek met wijkbewoners, via een zogenoemd Twitterspreekuur.Donderdag werd de aftrap van het spreekuur gegeven door de wijkwethouder van Rokkeveen , Patrick van Domburg. Het volgende twitterspreekuur vindt plaats op 14 december. (RTV West)
 • Per 5 december is Yacht and Sail aangepast naar Nautical Channel. De programmering van Nautical Channel is grotendeels hetzelfde als Yacht and Sail, maar wordt wel verder aangevuld met lokale evenementen zoals de ronde van Texel. De zender maakt deel uit van het Enjoy pakket van kabelaar CAIW en is te vinden op voorkeuze 204
 • Fred Teeven sluit niet uit dat het Openbaar Ministerie een onderzoek start naar Jochem Gerrits. Het bestuurslid van Buma/Stemra stapte vorige week per direct op na een uitzending van Pownews. Daarin was een telefoongesprek te horen waarin hij zijn diensten aanbood in ruil voor geld. Lees verder.
 • De Haagse PvdA wil gratis Wifi in de stad. Daarmee is het mogelijk om draadloos het internet te gebruiken. De partij wil ook dat Den Haag de digitale hoofdstad van Nederland wordt Lees verder.
 • Het woord-wederwoordprincipe komt in de Vlaamse nieuwsuitzendingen op televisie in het gedrang. Dat is de conclusie van Knut De Swert van de Universiteit Antwerpen nadat hij tussen 2003 en 2007 2.500 items uit de nieuwsuitzendingen van 19 uur van VRT en VTM heeft onderzocht. Lees verder.
 • Er komt een landelijke, digitale bibliotheek, waar alle leden van openbare bibliotheken toegang toe hebben. Iedereen die lid is van de plaatselijke bibliotheek kan vanaf eind volgend jaar elektronische boeken lenen uit de digitale collecties van bijna alle bibliotheken. Lees verder.
 • Heineken en netwerksite Facebook kondigen woensdag een mondiale partnerovereenkomst aan. De twee bedrijven gaan samenwerken aan de digitale campagnes voor de bierbrouwer. Lees verder.
 • De Tweede Kamer wil geen downloadverbod van “illegale” muziek of films. Wel moet de thuiskopieregeling worden uitgebreid. Staatssecretaris Fred Teeven van Justitie vindt dat heilloos. Lees verder.
 • In een dikke week tijd is het nieuwe Studio Brussel’s Music For Life-lied naar de hoogste plaats in de Ultratop gesprongen. De remake van de Belpopklassieker Zanna van Luc Van Acker door Selah Sue, Tom Barman en The Subs valt overal in de smaak. Lees verder.
 • De IJslandse parlementariër Birgitta Jónsdóttir, de Amerikaanse beveiligingsexpert Jacob Appelbaum en de Nederlander IT-expert Rop Gonggrijp gaan in beroep tegen het besluit van een Amerikaanse rechter dat berichtendienst Twitter hun privé-informatie moet overhandigen. Lees verder.
 • Hoewel de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) onderzoekt of telecombedrijven KPN, Vodafone en T-Mobile prijsafspraken hebben gemaakt, zal een geplande veiling van telecomfrequenties niet in vorm gewijzigd worden. Lees verder.
 • KPN trok na DigiNotar-gate zo’n duizend eigen certificaten in. Ook blijkt dat het bedrijf PKI-overheidscertificaten uitgeeft die niet aan de regels voldoen. KPN reageert niet. Lees verder.
 • Volgens Google-ceo Eric Schmidt is zijn eerdere uitspraak dat de meerderheid van de tv’s in de komende zomer Google TV bevat, uit zijn verband getrokken. Wel zegt hij dat de interesse groot is; elke tv-fabrikant waarmee Google praat, zou meedoen. Lees verder.