Kort medianieuws 8 maart 2012

  • 3fm3FM dj’s Joey Koeijvoets en Wijnand Speelman (EO) gaan fietsen voor KiKa (Kinderen Kankervrij). Komende donderdag- op vrijdagnacht fietsen zij in hun radioprogramma zoveel mogelijk geld bij elkaar voor het goede doel. Dit maakten de twee nacht-dj’s vanmorgen in de ochtendshow van Giel Beelen bekend. Luisteraars kunnen Joey en Wijnand tijdens de uitzending sponsoren. Lees verder.
  • Tijdens een ceremonie zijn voor de achtste keer de prijzen voor grofste privacyschenders, de Big Brother Awards, uitgereikt. Minister Schippers van Volksgezondheid kreeg als eerste een prijs voor het doordrukken van het Elektronisch Patiënten Dossier. Lees verder.
  • Apple heeft zoals verwacht een nieuwe versie van zijn Apple TV aangekondigd. Het apparaat beschikt over een nieuwe gebruikersinterface en kan 1080p-video afspelen. Waarschijnlijk is er ook een nieuwe chip ingebouwd. Lees verder.
  • KPN heeft vorig jaar in de mobiele telecommarkt de meeste klanten verloren, blijkt uit een vergelijking van onderzoeksbureau Telecompaper. De omzet uit mobiel bellen en sms’en daalde in 2011 met 7,8%, terwijl de totale markt met 3,8% terugging op een totale markt van €6,07 miljard. Lees verder.
  • Vanaf zondag 18 maart doen Olav Mol en Allard Kalff weer verslag van het nieuwe Formule 1-seizoen bij RTL 7. Het 63e F1-seizoen start in het Australische Melbourne en eindigt in november in Brazilië. Lees verder.