KPN gaat WK voetbal in Ultra HD-kwaliteit aanbieden

Aanbieder KPN gaat het WK voetbal in Ultra HD-kwaliteit aanbieden aan haar abonnees. KPN gaat de speciale versie van NPO 1 doorgeven tijdens het WK voetbal.

Ultra HD

De uitzendnorm Ultra HD (ook wel 4K genoemd) biedt vier keer zoveel beeldpixels (3840 x 2160) als Full HD (1920 x 1080) en kan daarmee in principe meer detail laten zien.

WK Rusland

Eerder deze week maakte de NPO bekend het wereldkampioenschap voetbal dat van 14 juni tot en met 15 juli plaatsvindt in Rusland in Ultra HD-kwaliteit gaat doorgeven. Dit zal gebeuren via een speciale versie van NPO 1.

“Voorop lopen”

De NPO en NOS willen, nu de techniek voldoende volwassen is geworden qua specificaties en standaarden, als publieke omroep voorop lopen qua innovatie en uitzoeken wat er nodig is om de nieuwste generatie televisie bij de mensen thuis te krijgen“, aldus het persbericht.

KPN

KPN heeft inmiddels aangegeven via haar gebruikersforum dat de Ultra HD-versie van NPO 1 te zien zal zijn bij KPN. Om de uitzendingen in Ultra HD-kwaliteit te zien moet de abonnee wel beschikken over een Internet en TV 4K-abonnement.

Via dit pakket is de televisiezender Xite in 4K-kwaliteit te bekijken en daarnaast is het mogelijk om de content van Netflix, mits men beschikt over het juiste Netflix-abonnement in 4K-kwaliteit te zien. Binnenkort worden ook de Ultra HD-zenders Insight en LoveNature toegevoegd aan het aanbod.

Ziggo heeft geen plannen

Kabelaar Ziggo heeft via haar webcare-team aangegeven geen plannen te hebben om de speciale Ultra HD-versie van NPO 1 tijdens het WK voetbal door te gaan geven via haar netwerk. De aanbieder voert momenteel op beperkte schaal testen uit met een nieuwe 4K Mediabox.

Andere aanbieders

Het is nog niet duidelijk welke aanbieders naast KPN de speciale 4K-versie van NPO 1 gaan doorgeven tijdens het WK voetbal.  “We zijn nog met een aantal distributeurs in gesprek. En we willen de deelnemende distributeurs in de gelegenheid stellen dat deze week zelf aan te kondigen. Dit ook zodat zij hun eindgebruikersinformatie en helpdesk op orde kunnen brengen voor de vragen die mogelijk komen gaan.“, aldus een woordvoerder tegenover deze website.