KPN-klanten gaan minder betalen voor FOX Sports

Update: Abonnees bij KPN gaan minder betalen voor de betaalzenders van FOX Sports. Wie alleen wedstrijden uit de Eredivisie wilt zien hoeft daar 10 euro minder voor te betalen. Dit bericht de Telegraaf vandaag.

Nieuw contract

De betaalzender en KPN lagen lange tijd overhoop over het sluiten van een nieuw contract. Uiteindelijk werd er toch een nieuw contract afgesloten tussen de twee partijen. De grote wens van FOX Sports om te worden opgenomen in het basispakket ging niet door. Wel gaven de partijen aan dat het nieuwe contract “meer flexibiliteit heeft gekregen om voetbal voor een bredere groep liefhebbers tegen een lagere prijs toegankelijk te maken zonder opname in het basispakket”. De Telegraaf bericht vandaag ook dat de telecomaanbieder de komende drie jaar een onbekend bedrag investeert om zich te verzekeren van de voetbalzenders.

Lagere prijzen

De Telegraaf bericht nu dat de prijzen van de sportzender omlaag gaan bij de de televisieaanbieder. De prijs van een Eredivisie-abonnement wordt 7,50 per maand, waar consumenten eerder 17,50 per maand voor moesten neerleggen. Er moet 15 euro per maand worden betaald voor FOX Sports Compleet betaald. Hiermee krijgt de abonnee ook toegang tot internationale wedstrijden. Bij andere aanbieders kost dit combinatie-abonnement vaak rond de 20 euro.

FOX Sports Eredivisie gratis voor KPN Compleet klanten

FOX Sports Eredivisie wordt vanaf maandag 22 augustus één van de gratis zenderpakketten waaruit KPN Compleet-klanten kunnen kiezen (naast HBO-pakket, Pluspakket of Kidspakket). Klanten die Interactieve TV combineren met een KPN Mobiel abonnement kunnen vanaf maandag ook kiezen voor het Eredivisie-pakket. Ook dit geldt voor zowel nieuwe als bestaande klanten. De nieuwe prijzen gelden ook voor de KPN-dochters XS4ALL en Telfort.

Vodafone

Eerder had Vodafone al een nieuw contract gesloten met FOX Sports waarbij één kanaal van de betaalzender wordt opgenomen in het basispakket van de aanbieder. Dit basispakket is wel in prijs verhoogd variërend van 1,50 tot 2,50 euro. Bij Vodafone kost het combinatiepakket FOX Sports Compleet 12,50 euro per maand. Overigens geeft Vodafone aan dat de prijsverhoging niet alleen komt vanwege het toevoegen van FOX Sports 1 in het basispakket.

Ziggo

Volgens het Algemeen Dagblad is concurrent Ziggo “in spoedberaad over de prijsverlaging van KPN”. De kabelaar komt later vandaag met een reactie.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.