Kwalificatiewedstrijden Europa League en Champions League bij Veronica

De Europese kwalificatiewedstrijden voor de Champions League en Europa League van PSV, Feyenoord, AZ en FC Utrecht zijn komende zomer exclusief te zien bij Veronica.

Primeur

Het is voor het eerst dat de Europese kwalificatiewedstrijden te zien zullen zijn op het open net. Mocht Ajax erin slagen zich te plaatsen voor de play-off van de Champions League, dan zijn ook deze play-off wedstrijden te zien bij Veronica.

“Mooi aanvulling”

We zijn verheugd dat we de voor de clubs en supporters zulke belangrijke wedstrijden mogen uitzenden‘, aldus Marco Louwerens, directeur televisie bij Talpa. ‘Kwalificeren voor de groepsfase van Europees voetbal is voor de clubs van groot belang. Voor het eerst zijn nu alle wedstrijden op het open net voor alle voetballiefhebbers te volgen. Het is een mooie aanvulling op onze voetbal portfolio’.

Clubs

AZ en FC Utrecht komen het eerst in actie. Op woensdag 19 juni wordt tijdens de loting op het Europese hoofdkwartier van de UEFA in Nyon bepaald wie de tegenstanders zijn. PSV komt in de tweede ronde van het kwalificatietoernooi uit en speelt de eerste wedstrijd op dinsdag 23 juli of woensdag 24 juli.De returns zijn dan een week later.

Ook AZ en FC Utrecht stromen in de tweede kwalificatieronde in en spelen de eerste wedstrijd op donderdag 25 juli. Feyenoord stroomt in de derde kwalificatieronde in en speelt de eerste wedstrijd op donderdag 8 augustus, de return is dan een week later.

Ajax

De verwachting is dat de kwalificatiewedstrijden van Ajax voor de Champions League te zien zullen zijn bij Ziggo Sport.

Ophef

Vorig voetbalseizoen ontstond er nog ophef over het feit dat de kwalificatiewedstrijden van Feyenoord en Vitesse voor de Europa League niet op het ‘open net’ werden uitgezonden maar op betaalzender FOX Sports 1.