KX Radio gaat voor nieuw talent en krijgt nieuwe programmering

Het NPO-themakanaal KX Radio krijgt per 9 oktober een nieuwe programmering. Dit heeft de radiozender bekend gemaakt op de website. Daarnaast gaat de radiozender zich meer richten op nieuw talent.

Opleiden

Als zusterstation van 3FM zullen we ons veel meer gaan concentreren op het opleiden van nieuw talent. Op deze zender moet het 3FM van de toekomst gestalte krijgen. Veel 3FM dj’s van nu zullen zullen er ook programma’s maken waarin ze hun eigen verdieping in de muziek kwijt kunnen: the station of a younger generation.“, aldus Mark Reman op de website van de radiozender

Afscheid

Veel DJ’s van het huidige KX Radio zullen de radiozender gaan verlaten. “Daarmee nemen we afscheid van een hele hoop gepassioneerde muziekliefhebbers die zich vaak 12 jaar lang in het zweet gewerkt hebben om deze mooie atypische zender in de lucht te houden. Ongelofelijke dank voor al die prachtprogramma’s die jullie gemaakt hebben. Overal worden al initiatieven ontplooid om deze kleurrijke selectie intact te houden. En zo hoort het ook!“, aldus Reman.

Rob Stenders

Rob Stenders, de oprichter van KX Radio, nam vorige week afscheid op de radiozender. Met het vertrek van omroep AVROTROS zijn ook zijn werkzaamheden bij KX Radio gestopt.

KX Radio is een themazender van NPO 3FM en is te ontvangen via de ether via DAB+ en wereldwijd via Internet.