KX Radio en Radio 4 Concerten vanaf maandag te horen via DAB+

(update) De publieke themazenders KX Radio en Radio 4 Concerten zijn vanaf maandag, 7 maart, te horen in de digitale ether (DAB+). De radiozenders starten om 12.00 uur haar uitzendingen via DAB+. KX Radio en NPO Radio 4 Concerten gaan uitzenden via het DAB+-ensemble van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). De komst van KX Radio en NPO Radio 4 Concerten is bevestigd door een woordvoerder van de NPO aan deze website. Begin dit jaar werd al de digitale themazender SterrenNL toegevoegd aan het DAB+-pakket van de NPO.

KX Radio

KX Radio is in 2005 opgericht door Rob Stenders. Het station begon als commerciële radiozender die uitzond via Internet en de digitale kabel. De zender onderscheidt zich, doordat het geen gebruik maakt van formats, maar dat de dj’s hun programma’s geheel zelf samenstellen. De zender maakt sinds 2011 onderdeel uit van de NPO.

Radio 4 Concerten

Radio 4 Concerten is een webkanaal van de publieke radiozender NPO Radio 4 en zendt 24 uur per dag klassieke concerten uit.

FunX Dance en FunX SlowJamz later deze maand

Een woordvoerder van de NPO geeft aan tegenover deze website dat FunX Dance en FunX Slow Jamz later deze maand worden toegevoegd. Het aanbod complete aanbod van de NPO via DAB+ zal uiteindelijk bestaan uit de radiozenders NPO Radio 1, NPO Radio 2, NPO 3FM, NPO Radio 4, NPO Radio 5, NPO FunX, NPO Nieuws en Evenementen, NPO Radio Soul and Jazz, NPO 3FM Alternative, NPO 3 FM KX Radio, NPO Radio 4 Concerten, NPO SterrenNL, NPO FunX Dance en NPO FunX Slow Jamz. NPO Radio 2 Top 2000 zal haar uitzendingen op den duur gaan staken.

Netwerk

KPN Broadcast Services heeft in opdracht van de NPO onlangs nog een aantal extra steunzenders voor haar DAB+-netwerk in de lucht gebracht. Deze week is er een steunzender in Zoutelande (Zeeland) in de lucht gebracht en vorige week een zender in Appingedam (Groningen). Er staan nu nog steunzenders gepland in Winschoten en Stadskanaal. Daarna is de zogenaamde “fase 3” van de uitbreiding van het NPO-netwerk voltooid.

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.