(C) Mediamagazine

Laatste uitzending radioprogramma Latin Life op Radio West

Vanavond, donderdag 30 maart, is de laatste uitzending van Latin Life te horen op Radio West. Bezuinigingen bij de regionale omroep zijn de oorzaak van het stoppen van de uitzendingen.

Nieuwe programmering

Radio West start 3 april een nieuwe programmering. In deze programmering is er geen plaats meer voor programma’s als Latin Life en de Brommerbrigade. “Daarmee komt er een einde aan de meest interactieve en spraakmakende radioshow voor liefhebbers van de latin en caribbean lifestyle in Nederland.”, aldus de makers van het programma Jeroen Aarts en Geert van Duin.

Ruim zeven jaar Latin Life

Met het besluit van Radio West om te stoppen met de wekelijkse radioshow voor liefhebbers van de latin en caribbean lifestyle, komt er een einde aan ruim 7 jaar Latin Life. Voor vele luisteraars een vast waarde op de donderdagavond! De radioshow werd altijd gemaakt door enthousiaste vrijwilligers en begon in januari 2010 als opvolger van het programma Latin All Fun bij het toenmalige Alphen Stad FM (thans Studio Alphen) in Alphen aan den Rijn.

Overstap

In januari 2013 maakte Latin Life de overstap naar Radio West en ontving daar aansprekende gasten zoals Gloria Estefan, Toke D’Keda, Dina Medina, Xtreme, Nelson Freitas, Getto Flow, Ephrem J, Gil Semedo, DJ Willy, Rolf Sanchez, Ary Fortes en vele anderen. Tevens bood Latin Life een platform aan organisatoren van een diversiteit aan latin evenementen, concerten en dansscholen en maakte vele luisteraars gelukkig met leuke vrijkaarten.

Compleet verrast

De makers van Latin Life – Jeroen Aarts en Geert van Duin – werden eind februari compleet verrast met de mededeling dat er bij Radio West geen plaats meer was voor Latin Life. “Desondanks kijken we terug op een enorm leuke tijd bij Radio West, waar we onze wekelijkse radioshow hebben kunnen uitbouwen tot wat het nu is: toonaangevend, uniek en vooral … gezellig” aldus presentator Jeroen Aarts.

Zijn collega Geert van Duin vult aan: “We hebben ons altijd heel erg welkom gevoeld bij Radio West en willen de omroep dan ook bedanken voor de 4 mooie jaren die achter ons liggen”. Over de toekomstplannen van Latin Life is nog geen duidelijkheid. “We staan open voor suggesties van andere radiostations om ons wekelijkse radioprogramma voort te zetten” spreken de beide presentatoren in koor.

Laatste show om afscheid te nemen

Vanavond, donderdag 30 maart 2017 zendt Latin Life haar laatste radioshow uit van 20:00 tot 22:00 uur op Radio West 89.3 FM. Alle vrienden van de show worden in de gelegenheid gesteld om afscheid te nemen tijdens de laatste editie van Latin Life. Het is mogelijk om een bezoek te brengen aan de studio van Omroep West, te bellen of een bericht achter te laten via de website.

Radio West is in Zuid-Holland te ontvangen via 89,3 MHz en DAB+ in de ether, vrijwel alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.