Nieuwe programmering Radio West vanaf 2 april

De regionale radiozender Radio West komt vanaf 2 april met een nieuwe programmering. In de nieuwe programmering vervalt het programma ‘Debby en haar Mannen’. Momenteel is dit programma nog elke werkdag te horen op de radiozender. Presentator Debby Roukens blijft wel een programma presenteren bij de regionale radiozender.

Profileren

“Met deze nieuwe programmering wil de regionale zender zich nog meer profileren als dé zender in de regio die aandacht heeft voor het publiek, luistert naar de wensen van dat publiek en het publiek een stem geeft. Daarnaast zijn de veranderingen in de programmering ook het resultaat van de bezuinigingen waarmee de regionale omroep dit jaar te maken heeft.”, aldus de radiozender in een persbericht.

10% minder subsidie

De veranderingen zijn onder meer ingegeven door de enorme bezuiniging die West moest doorvoeren. “Wij hebben dit jaar structureel bijna 10% van onze subsidie moeten inleveren, wat zijn weerklank vindt in de programmering,” zegt directeur Gerard Milo. Zo verdwijnt niet alleen een aantal radioprogramma’s, ook op TV West zijn veranderingen aanstaande.

Televisie

Renzo Veenstra: “Zo zal het programma Trots! van Johan Overdevest niet worden voortgezet en verdwijnt op televisie ook het Ochtendnieuws. West richt zich in de nieuwsvoorziening op de plek waar mensen nieuws willen volgen. En dat is vooral online, op telefoon en computer. Daar zit ons grote succes, wat we de komende tijd verder gaan uitbouwen”

Debby en haar Mannen

De grootste verandering op Radio West is dat het programma Debby en haar Mannen vanaf 2 april van de zender verdwijnt. Presentatrice Debby Roukens heeft nu nog iedere dag een andere bekende man naast zich zitten, zoals Pierre Wind, René van Kooten, Fred Zuiderwijk en Gregor Bak.

Kerntaken

Om de radioluisteraar beter te bedienen richt Radio West zich met de nieuwe programmering meer op de kerntaken: nieuws, informatie en vooral goede muziek. Debby Roukens blijft wel gewoon te horen op Radio West, maar dan op een iets ander tijdstip.

Programmering

De nieuwe programmering op werkdagen: 6- 9 uur Michiel Steenwinkel, 9 – 12 uur Patrick van Houten, 12 – 14 uur Debby Roukens, 14-16 uur verzoekplaten, 16-19 uur Tjeerd Spoor.

Avondprogrammering

Op maandagavond presenteert Rudo Slappendel het zakelijke programma WestBusiness Radio en op vrijdagavond staan de live muziekoptredens in Parkroad Café centraal. Op de andere avonden zal non-stop muziek te horen zijn. Dit zou betekenen dat programma’s als Latin Life en de Brommerbrigade ook van de radiozender verdwijnen.

Weekend

Het weekend blijft grotendeels hetzelfde klinken op 89.3 Radio West, alleen het programma ‘Ik Hou van Holland’ op zaterdagmiddag zal komen te vervallen.