Tweede editie Lage Landenlijst te horen op VRT Radio 1

Vandaag, zaterdag 16 september, presenteert VRT Radio 1 voor de tweede maal De Lage Landenlijst, de top 100 van de beste Nederlandstalige liedjes sinds 1945.

Negen uur

In een negen uur durende uitzending – van 09.00 tot 18.00 uur – laten Jan Douwe Kroeske en Jan Hautekiet de lijst horen op de Belgische radio. Op de website van VRT Radio 1 konden luisteraars hun drie favoriete liedjes selecteren uit een door veertig muziekkenners samengestelde lijst. Er is ruimte voor één vrije keuze. Inmiddels zijn er al meer dan 10.000 stemmen uitgebracht.

Groot succes

De eerste editie van De Lage Landenlijst was een groot succes. Bovenaan eindigde toen ‘Pastorale’ van Ramses Shaffy en Liesbeth List, gevolgd door ‘Mia’ van Gorki en ‘Testament’ van Boudewijn de Groot.

Niet meer op NPO Radio 5

Deze eerst editie werd vorig jaar oktober ook uitgezonden op NPO Radio 5. Dit jaar is de lijst alleen via de Vlaamse radiozender VRT Radio 1 te horen. Op vragen waarom de lijst niet meer op NPO Radio 5 te horen is geen enkele reactie gekomen.

Jan Douwe Kroeske

Jan Douwe Kroeske geniet bekendheid in België voornamelijk door z’n muziekprogramma 2 Meter Sessies, dat in het verleden ook werd uitgezonden op Studio Brussel.

Luisteren

VRT Radio 1 is in Zuid-Nederland te ontvangen via FM en DAB, in heel Nederland via diverse (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet. Meer informatie via de website van De Lage Landenlijst.

Sociale media: