VRT Radio 1 en NPO Radio 5 in het teken van de ‘Lage Landenlijst’

De Vlaamse publieke radiozender VRT Radio 1 en de Nederlandse publieke radiozender NPO Radio 5 staan vandaag gezamenlijk in het teken van de Lage Landenlijst.

Beste 100 nummers uit de ‘Lage Landen’

NPO Radio 5 is samen met de Vlaamse publieke radiozender VRT Radio 1 op zoek gegaan naar de 100 beste nummers uit de Lage Landen. Deze nummers gekozen door de Vlaamse en Nederlandse stemmers zijn vandaag te horen in de Lage Landen Lijst.

Samenwerking

Het is voor het eerst dat een Vlaamse en Nederlandse radiozender de handen in elkaar slaan om een muzieklijst samen te stellen. Vrijdag is de zogenaamde shortlist voor de top10 bekend geworden. Hierop kan ook vandaag nog gestemd worden.

Nederland en Vlaanderen

De Lage Landenlijst is een gemeenschappelijke muzieklijst met de beste nummers uit Vlaanderen en Nederland. “Een unieke muzikale taalstrijd tussen Vlaanderen en Nederland”, klinkt het in een persbericht. Ook de Taalunie doet mee aan de samenwerking tussen de Nederlandse en Vlaamse publieke omroep.

De Lijst

Vandaag, zaterdag 15 oktober, presenteert Hans Schiffers samen met Vlaming Jan Hautekiet de echte Lage Landenlijst. VRT Radio 1 en Radio 5 brengen die dag naast muziek ook een mix van het belangrijkst nieuws uit Vlaanderen én Nederland.

Baarle-Nassau

De Lage Landenlijst wordt uitgezonden vanuit Baarle-Nassau, precies op de grens van Vlaanderen en Nederland. Luisteren kan vanaf 9.00 uur via NPO Radio 5 of VRT Radio 1. Beide radiozenders zijn te ontvangen via Internet.

Tweets:

 

Eén reactie

  1. Wat geniet ik ….fantastisch dit,mag van mij wel veel vaker…fantastisch

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.