Leidens Ontzet twee zondagen centraal op TV West

rtvwestTV West besteedt op twee zondagen uitgebreid aandacht aan Leidens Ontzet. Op zondag 30 september duikt het programma West op Zondag in de geschiedenis van de 125-jarige 3 October Vereeniging. Op zondag 7 oktober brengt de zender een spetterend verslag van de viering van Leidens Ontzet anno 2012.

30 september: 125 Jaar 3 October Vereeniging
Vlak voordat het grote feest op 2 en 3 oktober losbarst duikt TV West in de documentaire ‘125 jaar 3 October Vereeniging’ in de historie van het Leidse volksfeest. Aan de hand van historisch materiaal en interviews met hoofdrolspelers van het feest kijken we terug in een ver verleden en ontdekken we de verschillen én de overeenkomsten tussen de viering van Leidens Ontzet toen en nu.

7 oktober: Leidens Ontzet 2012
“Zorg dat je tijdens Leidens Ontzet een schone 3 oktober-trui aan hebt, want kom je ons tegen, dan ziet de hele regio hoe jij 3 oktober viert!” luidt het advies van TV West-verslaggever Joost van der Stel. Want voor de zesde keer op rij trekt Joost er met zijn cameraman op uit om Leidens Ontzet  vast te leggen.
Het resultaat is zondag 7 oktober te zien in een speciale uitzending van West Op Zondag die geheel in het teken zal staan van het ‘Feest der Feesten’. De Leidse verslaggever belicht zowel de traditionele als nieuwerwetse onderdelen van Leidens Onzet: de Grote Hutspotmaaltijd, de Grote Optocht, de Tapoe der Verenigingen, de op-één-na grootste Kermis van Nederland, Reveilll-je, Koraalmuziek en het Polstokverspringen. Twee dagen feest in één programma dat natuurlijk eindigt met veel vuurwerk.

Uitzendtijden
‘125 jaar 3 October Vereeniging’ is op zondagavond 30 september te zien op TV West. Een week later, op  zondag 7 oktober, is op dezelfde zender het verslag ‘Leidens Ontzet 2012’  te zien.
Het programma is op zondagavond steeds op het hele uur te zien. Eerste uitzending: 17.00 uur.