Lennart Creël maakt 190 uur radio

microfoonDe Vlaamse radiopresentator Lennart Creël heeft een gooi gedaan naar het wereldrecord radiomaken. Hij presenteerde 190 uur onafgebroken op de Vlaamse radiozender ClubFM.

Peter Van de Veire van de Vlaamse publieke radiozender MNM maakte twee jaar geleden 185 uur radio na elkaar. De Nederlander Jeffrin Erkelens maakte onlangs op Radio Centraal, de lokale omroep van Bergambacht, 188 uur onafgebroken radio.

 

Lennart Creël wilde met zijn wereldrecordpoging geld inzamelen voor Make-A-Wish Vlaanderen. Uit een eerste prognose van de opbrengst blijkt dat er rond de 12.000 euro is opgehaald.Luisteraars konden, naast platen aanvragen, ook zelf acties op poten zetten. In totaal waren er goed 500 acties, dat ging van giften van bedrijven en wafelbakken tot scholieren die moppen kwamen vertellen.

Creël volgde de door Guinness World Records opgelegde regels. Elk uur had hij recht op vijf minuten opspaarbare pauze. “Ik schat dat hij op die zeven dagen 6 à 7 uur echt geslapen heeft. Vandaag ging hij door op pure adrenaline, maar vannacht moet het echt zwaar geweest zijn.”

Over ongeveer twee maanden is bekend of Guinness de wereldrecordpoging erkent. De poging van Jeffrin Erkelens is overigens nog niet erkend door het Guiness Book of Records.