Lokale omroep Dronten stopt per direct uitzendingen

RTV8, de lokale omroep van Dronten, heeft haar uitzendingen sinds zondagmiddag 12.00 uur gestaakt en vraagt morgen het faillissement aan. Dit bericht de lokale omroep op haar website. De etherzender op 107.4 MHz zou inmiddels al uit de ether zijn gehaald.

Financiering

Eerder deze week werd bekend dat de lokale omroep op het randje van de financiële afgrond is komen te staan doordat de omroep geen recht heeft op extra subsidie van de gemeente Dronten. De gemeente gaf de Stichting Lokale Omroep Dronten (SLOD) vier jaar lang 20.000 euro subsidie per jaar. De gemeente stopte de financiering omdat de omroep zich niet aan de mediawet houdt. De omroep brengt bijvoorbeeld te weinig informatie en er is geen interregionale samenwerking, aldus de gemeente. Door het dichtdraaien van de subsidiekraan kon de omroep de huur van de studio en de energierekeningen niet meer betalen

Bedanken

“Het bestuur van de stichting wil alle vrijwilligers die zich de afgelopen jaren hebben ingezet voor de omroep hartelijk bedanken. Gemiddeld waren er tussen de 25 en 30 vrijwilligers actief met het maken van programma’s, het verzamelen van nieuws en het verzorgen van de techniek.”, aldus de SLOD op haar website.

Niet voldoen aan mediawet

Voorzitter Gerwin van der Kamp: “Het klopt inderdaad dat we nog niet voldoen aan de mediawet, maar het stop zetten van de bekostigingsplicht helpt er niet aan mee om überhaupt aan deze eisen te gaan voldoen. We werken er al een tijd hard aan om meer nieuws aan te bieden op de radio. Zo worden sinds 14 oktober nieuwsblokken ingesproken door onze vrijwilligers. Op de website kan men dag en nacht terecht voor het laatste nieuws.”

Er staan volgens Omroep Flevoland nog rekeningen open van zo’n 8 á 9000 euro. De studio wordt nog vandaag ontruimd, omdat de omroep het pand moet verlaten.

Lokale omroepen

Deze week werd ook bekend dat de lokale omroep van Nijmegen, N1, in zwaar weer verkeerd. De omroep uit Nijmegen heeft een tekort van bijna 80.000 euro. Als de gemeente Nijmegen niet met extra geld over de brug komt, zullen de uitzendingen halverwege november stoppen en zal er ontslag aangevraagd worden voor 3 medewerkers Ook de lokale omroep van Alphen aan den Rijn, Studio Alphen, is in financiële problemen is geraakt. Hier heeft de gemeente wel de helpende hand geboden middels een overbruggingskrediet

Tweets

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.