Lokale omroep in Leidse regio verder onder naam Unity.NU

De lokale omroep voor de gemeenten Leiden, Voorschoten, Zoeterwoude en Oegstgeest zendt sinds maandagmiddag uit onder de naam Unity.NU.

Afscheid

De omroep neemt hiermee afscheid van de namen Unity FM (radio) en Unity TV (televisie). Op Internet werd de naam Unity.NU al gebruikt.

Vernieuwde omroep

Maandagmiddag werd de vernieuwde omroep in aanwezigheid van diverse gasten gelanceerd bij AREA071 in Leiderdorp. Vanaf vandaag zendt Unity.NU dus uit via radio, televisie en internet. Unity NL, de zender met Nederlandstalige muziek, blijft wel actief bestaan. Unity NL is de radiozender die uitzendt als lokale omroep voor de gemeente Leiderdorp.

Nieuwsplatform

“Door onder één naam naar buiten te treden via alle beschikbare kanalen wil de omroep een duidelijk lokaal/regionaal nieuwsplatform creëren.”, aldus de omroep in een persbericht.

Licentie

Het ziet er naar uit dat Unity.NU ook de komende vijf jaar de lokale omroep voor de gemeenten Leiden, Zoeterwoude, Voorschoten en Oegstgeest gaat worden. Het Commissariaat voor de Media is van plan de vergunning ook de komende vijf jaar aan Stichting Holland Centraal uit te zenden. Unity.NU zendt uit in de genoemde gemeenten in opdracht van deze stichting. Naast Stichting Holland Centraal was ook Stichting Lorelei (Sleutelstad) in de race voor de licentie.

Radio, televisie en Internet

Unity.NU brengt dagelijks uitzendingen via internet, radio en televisie en richt zicht daarbij op de gemeenten Leiden, Leiderdorp, Zoeterwoude, Voorschoten en Oegstgeest.

Video: