Lokale omroep Jamm FM van start met uitzendingen via DAB+

Sinds zaterdagmiddag is Jamm FM, de lokale omroepen voor de gemeente Ouder-Amstel, te horen via DAB+. Jamm FM zendt uit via kanaal 7B. Momenteel zijn er nog een viertal testkanalen te horen via het netwerk. De uitzendingen zijn te horen in een kwaliteit van 96 kbps in de regio rond Ouder-Amstel. De reguliere uitzendingen van Jamm FM moeten binnenkort van start gaan.

Experimenteervergunning

De radiozender maakt voor de uitzendingen gebruik van een zogenaamde experimenteervergunning. Deze vergunningen worden uitgegeven door het Agentschap Telecom voor een bepaalde periode voor uitzendingen op experimentele basis. Eerder al waren lokale omroepen in Oost Groningen, Emmeloord, Groenlo, Den Haag en Vlaardingen begonnen met uitzendingen via DAB+ op experimentele basis.

Tijdelijk

De uitzendingen van Jamm FM zijn in iedergeval tot 1 juli 2017 te horen via kanaal 7B in de regio rond de gemeente Ouder-Amstel. Er zijn meer lokale omroepen die plannen hebben om uitzendingen te starten via DAB+ via een zogenaamde experimenteervergunning. Zo hebben lokale omroepen in de regio Apeldoorn, Zwolle, Hippolytushoef en Eindhoven ook een tijdelijke vergunning gekregen van het agentschap voor uitzendingen via DAB+.

OLON

Naast de individuele experimenteeruitzendingen van een aantal lokale omroepen is ook de overkoepelende organisatie van lokale omroepen, OLON, bezig met de voorbereidingen voor een pilot met DAB+ voor lokale omroepen. Het is nog niet duidelijk waar en wanneer deze pilot van start gaat.

Tweets: