Lokale omroep Media036 uit Almere staakt uitzendingen

De lokale omroep van Almere, Media036, heeft per direct haar uitzendingen gestaakt. De omroep zou worden tegengewerkt door de gemeente. Dit bericht de omroep op haar Facebook-pagina.

Opvolger RTV Almere

De lokale omroep begon in november 2015 met haar uitzendingen nadat de toenmalige lokale omroep RTV Almere in 2014 failliet ging. Naast Media036 was ook de Almeerse Omroep Stichting destijds in de race voor zendmachtiging in Almere. Uiteindelijk ging de uitzendlicentie voor vijf jaar naar Media036 onder voorzitterschap van Willem Miermans.

Geen opvolger

Onlangs heeft Miermans aangekondigd dat hij de omroep gaat verlaten. Het bestuur van de omroep heeft inmiddels besloten geen opvolger te zoeken voor Willem Miermans en dat de stichting zal worden ontbonden.

“Tegenwerking”

“Vanwege de aanhoudende tegenwerking vanuit de gemeente Almere heeft het bestuur alle begrip voor het opstappen van de voorzitter. Er is geen reden te veronderstellen dat in de houding en werkwijze van de gemeente Almere t.a.v. de lokale omroep enige verandering zal optreden, getuige de recente uitlatingen van de verantwoordelijk wethouder, waarin hij aangeeft dat er geen problemen zijn. Een nieuwe voorzitter benoemen biedt, naar inzicht van het bestuur, in dit geval geen oplossing.”, aldus de omroep op haar Facebook-pagina.

Einde uitzendingen

De secretaris van het bestuur, Jean van Dijk, heeft na de aankondiging van het vertrek van de voorzitter, uit solidariteit direct zijn functie neergelegd. De andere bestuursleden zijn unaniem van mening dat het voortzetten van de stichting in de huidige situatie niet gewenst is. “Derhalve gaat het bestuur over tot ontbinding van de stichting en zal omroep Media036 alle uitzendingen op radio en tv, alsmede de uitgave van de beide magazines, per direct staken.”, aldus de omroep.

De gemeente Almere zelf zei eerder tegenover Omroep Flevoland zich niet te kunnen vinden in de kritiek van de omroep.