Lokale omroep RegioFM Wierden staakt uitzendingen

De lokale omroep RegioFM uit Wierden heeft per vandaag, maandag 1 april, haar uitzendingen gestaakt.

Financiële problemen

De lokale omroep heeft meer dan 25 jaar uitgezonden voor Wierden en omgeving. Financiële problemen zorgen er nu voor dat de uitzendingen moeten worden gestaakt aldus de omroep. Voor dit jaar vroeg de lokale omroep een extra subsidie van 6.000 euro aan om de zender in de lucht te houden, maar die werd niet toegewezen.

Vorming streekomroep mislukte

Ook de mislukte vorming van een streekomroep met de buuromroepen HOi (Hellendoorn), Radio 350 (Rijssen-Holten) en Hofstreek (Hof van Twente) is debet aan het stopzetten van de uitzendingen van de lokale omroep. De gemeente zou namelijk een extra subsidie geven van 40.000 euro wanneer er wel een streekomroep gevormd zou worden.

Doorstart

In overleg met de gemeente wil de omroep wel onderzoeken of een doorstart mogelijk is van de omroep maar de voorzitter van de lokale omroep acht kans op een succesvolle doorstart klein.“Het lijkt mij lastig, want er ligt nog een schuld. De gemeente wil die niet betalen. Ze zullen dus zelf geld mee moeten brengen“, aldus Fred Reinders tegenover RTV Oost.

Meer omroepen

Meer lokale omroepen in Nederland hebben te maken met financiële problemen. De lokale omroep van Echt-Susteren (LOES) besloot vorig jaar te stoppen met haar uitzendingen in verband met de slechte financiële situatie van de omroep.