Lokale omroepen Delft en Barendrecht ook te ontvangen via DAB+

De lokale omroepen van Delft en Barendrecht zijn sinds kort ook te ontvangen via de digitale ether (DAB+). Beide omroepen maken gebruik van DAB+-capaciteit van buuromroep Omroep Vlaardingen.

Omroep Vlaardingen

Omroep Vlaardingen zendt sinds begin december uit via DAB+ op kanaal 6B. Hiervoor maakt de lokale omroep gebruik van een experimenteer-vergunning die is afgegeven door het Agentschap Telecom. Niet alleen de lokale omroep van Vlaardingen maakt gebruik van een dergelijke vergunning. Ook in Oost-Groningen, Emmeloord en regio Groenlo zenden lokale omroepen via DAB+ uit met een dergelijke vergunning.

Multiplex

Op het zogenaamde multiplex van Omroep Vlaardingen is niet alleen ruimte voor de lokale omroep van Vlaardingen. Sinds vorige week zendt lokale omroep Exxact FM uit Barendrecht uit via het DAB+-kanaal van Omroep Vlaardingen. Vanaf vandaag is ook de radiozender van de lokale omroep van Delft, StadsRadio Delft, toegevoegd aan het netwerk op kanaal 6B.

Interesse

Inmiddels blijken meer lokale omroepen interesse te hebben in uitzendingen via de digitale ether. De OLON, de overkoepelende organisatie van lokale omroepen in Nederland, wil in de toekomst een pilot gaan starten voor digitale uitzendingen via de ether. De OLON zegt echter geen financiële middelen te hebben voor deze pilot.

Experimenteervergunning

De lokale omroepen die momenteel via de digitale ether uitzenden maken gebruik van een experimenteervergunning van het Agentschap Telecom. Deze vergunningen worden voor een bepaalde periode van 6 tot 12 maanden afgegeven. Naast experimenten in Oost-Groningen, Vlaardingen, Emmeloord en Groenlo zijn er ook vergunningen afgegeven voor onder andere Apeldoorn en Oegstgeest.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.