Louis van Gaal zondagavond te zien in VPRO’s Zomergasten

In de tweede aflevering van Zomergasten van dit seizoen is vanavond Louis van Gaal te gast. De aflevering begint om 20.15 uur op NPO 2.

Meest succesvolle voetbalcoach

Van Gaal is oud-voetballer en Nederlands meest succesvolle voetbalcoach. Hij was de architect van het succesvolle Ajax dat in de eerste helft van de jaren 90 drie keer landskampioen werd en de UEFA Cup, de Champions League en de Wereldbeker won. In het buitenland won Van Gaal landstitels met FC Barcelona en Bayern München.

In 2009 werd hij verrassend landskampioen met AZ en in 2014 leidde hij het Nederlands Elftal naar de derde plaats op het WK in Brazilië. Nadat hij in 2016 ontslagen werd bij Manchester United trok hij zich met zijn vrouw Truus terug in Portugal.

“Een eer”

Het is een eer om gevraagd te worden. Hoewel het niet als een verrassing kwam, want vorig jaar was ik ook al gevraagd! Het zal een avond zijn over de mens en de coach Louis van Gaal. Voor mijn familie zal het herkenbaar zijn, voor de rest van Nederland eventueel een openbaring.“, aldus Van Gaal over de uitzending.

Beschermen

Van Gaal is niet alleen bekend bij voetballiefhebbers. Tijdens persconferenties uit hij zich regelmatig emotioneel, stekelig of ronduit vijandig richting de pers. Naar eigen zeggen is dat vooral bedoeld om zijn spelers te beschermen. Van Gaal zegt in het voorjaar van 2018 geen brandende ambities meer te hebben in het trainersvak: ‘Alles wat ik wilde is bereikt’. Toch blijft hij zich bezinnen op zijn toekomst en speculeert hij op het aangaan van een laatste uitdaging als voetbalcoach.

NPO 2

Louis van Gaal is de tweede Zomergast van 2018. Janine Abbring praat met hem op zondag 5 augustus om 20.15 uur op NPO 2. NPO 2 is ook te zien via Internet en de uitzending is daarna terug te zien via NPO Start.

Sociale media: