Luis Fonsi en Daddy Yankee hebben zomerhit van 2017

Despacito van Luis Fonsi en Daddy Yankee is de zomerhit van 2017. Het nummer eindigt bovenaan in de verkiezing van de Zomerse 50. Vandaag is de uitslag van deze lijst voor dit jaar bekend geworden.

Grote winnaar

Despacito wint met grote overmacht: van de 120.000 uitgebrachte stemmen gingen er meer dan 15.000 naar het nummer uit Puerto Rico. De Lambada van Kaoma zakt naar nummer 2 en de derde plaats is voor Summer of ’69 van Bryan Adams.

“Geen wonder”

“Geen wonder dat Despacito op nummer 1 binnenkomt”, zegt Martijn de Lange van de Zomerse 50. “In heel Europa is dit liedje al maanden een grote hit en in Nederland en België staat het nummer al wekenlang op 1 in de hitlijsten. Je hoort het nummer echt overal, waar je ook bent. Despacito is met recht de zomerhit van het jaar.”

Meer nieuwe zomerhits

In de zonnige hitlijst staan meer nieuwe zomerhits, zoals Súbeme la radio van Enrique Iglesias, Sunny days van Armin van Buuren en Ciao adios van Anne-Marie. André van Duin komt de Zomerse 50 binnen op 14 met zijn oude hit Als de zon schijnt, dat dit jaar opnieuw populair is geworden dankzij de reclame van de Jumbo.

Radiozenders

De Zomerse 50 is deze week te horen bij 150 radiozenders in Nederland en België. Een overzicht van alle uitzendingen is te vinden op de website van de zomerse lijst. Er komt ook een tv-special met clips uit de lijst, die te zien is bij tientallen lokale tv-zenders.

De lijst is in 2001 begonnen bij TV Enschede FM, waarna elk jaar meer omroepen aanhaakten. Dit jaar is de zeventiende editie.