Luistercijfers: NPO Radio 2 dankzij Top 2000 best beluisterde radiozender

NPO Radio 2 blijft de best beluisterde radiozender van Nederland. Dit blijkt uit de luistercijfers over de periode november-december die vandaag zijn bekendgemaakt via Het Nationaal Luister Onderzoek.

Top 3

In de periode november-december behaalde NPO Radio 2 een marktaandeel van 17,7 procent. Dit is een stijging van 5,0 procent ten opzichte van de voorgaande meetperiode.  Dit hoge marktaandeel is mede te danken aan de Top 2000 die rond de feestdagen werd uitgezonden. 

Ook Radio 10 deed goede zaken in deze meetperiode: de radiozender van Talpa zag haar marktaandeel stijgen tot 11,1 procent. In de vorige meetperiode was dit nog 9,8 procent. Radio 10 zond in december de Top 4000 uitSky Radio is ook in de top 3 te vinden met een marktaandeel van 10,5 procent (+2 procent ten op zichtte van de vorige meetperiode). Sky Radio was een deel van december omgetoverd tot The Christmas Station.

Radio 538

Radio 538 moet in deze meetperiode genoegen nemen met een marktaandeel van 9,5 procent (vorige meetperiode nog 11,3 procent). Ook Qmusic moest marktaandeel inleveren en heeft nu een marktaandeel van 8,3 procent.

Rapportage

De rapportage is gebaseerd op een landelijk representatieve steekproef van 7.765 respondenten. De gemiddelde luistertijd is in deze periode was 2 uur een 44 minuten. In de vorige meetperiode was dit 2 uur en 37 minuten.

NLO

Het Nationaal Luister Onderzoek wordt uitgevoerd in opdracht van Stichting Nationaal Luister Onderzoek (NLO). De meting van de luistercijfers over de periode november-december worden eind februari bekend gemaakt.  Luistercijfers over voorgaande perioden vindt u hier.

Alle marktaandelen op een rij: