Luistercijfers: Qmusic loopt verder uit op NPO Radio 2

In de luisterperiode oktober – november 2021 is Qmusic wederom de best beluisterde radiozender van Nederland. Dit blijkt uit de luistercijfers over deze meetperiode die vandaag zijn gepubliceerd Stichting Nationaal Luister Onderzoek (NLO). De radiozender behoudt hiermee de koppositie.

Top 3

Qmusic behaalde in deze meetperiode een marktaandeel van 12,3 procent (+0,3 ten op zichtte van de vorige meetperiode). Concurrent NPO Radio 2 moet in deze meetperiode het doen met een marktaandeel van 11,8 procent (-0,1 procent). Ook Radio 10 moet marktaandeel inleveren en heeft nu een marktaandeel van 9,9 procent (-0,2 procent).

NPO Radio 5

NPO Radio 5 doet in deze meetperiode goede zaken en ziet haar marktaandeel stijgen met 1,1 procent. Dit komt waarschijnlijk mede door de populaire Evergreen Top 1000 die in november is uitgezonden.

Dalers

Naast NPO Radio 2 en Radio 10 zien ook Radio 538, Sky Radio, 100%NL, NPO 3FM en Sublime hun marktaandeel dalen in deze meting.

Meting

De rapportage is gebaseerd op een landelijk representatieve steekproef van 8.548 respondenten van 10 jaar en ouder. De gemiddelde luistertijd is in deze periode 2 uur en 32 minuten per dag (vorige periode: 2 uur en 25 minuten). De gemiddelde luistertijd van de luisteraars is 4 uur en 9 minuten (vorige periode: 4 uur en 4 minuten).

De rapportage over de meetperiode november-december wordt op 18 januari aanstaande gepubliceerd. Luistercijfers over vorige meetperioden vind je hier.

Alle cijfers op een rij: