Luistercijfers: Radio 538 blijft marktleider, NPO Radio 2 nadert koppositie

Ook in de meetperiode augustus/september blijft Radio 538 de best beluisterde radiozender van Nederland. Dit blijkt uit de luistercijfers over deze periode die vandaag zijn bekendgemaakt door Stichting Nationaal Luister Onderzoek (NLO).

Radio 538

Radio 538 levert wel weer marktaandeel in ten opzichte van de vorige meetperiode: 0,1 procent en komt op een marktaandeel van 12,2 procent. NPO Radio 2 doet goede zaken in deze periode en ziet haar marktaandeel stijgen met 0,7 procent naar 10,8 procent. Sky Radio staat op de derde positie met een marktaandeel van 9,2 procent (-0,2 procent).

Stijgers

Qmusic laat deze meetperiode een stijging zien van +0,4 procent en heeft nu een marktaandeel van 8,3 procent. Ook de radiozenders Radio 10, 100%NL, NPO Radio 4, SLAM! en Classic FM zien hun marktaandeel stijgen.

Dalers

NPO 3FM heeft haar winst van de vorige meetperiode weer moeten inleveren en heeft nu een marktaandeel van 4,3 procent (-0,1 procent). NPO Radio 1 noteert een scherpe daling van haar marktaandeel (-0,6 procent) en heeft nu een aandeel van 7,9 procent.

Rapportage

De rapportage is gebaseerd op een landelijk representatieve steekproef van 7897 respondenten van 10 jaar en ouder. De gemiddelde luistertijd is in deze periode was 2 uur en 31 minuten. Dit is gelijk aan de vorige meetperiode.

Het Nationaal Luister Onderzoek wordt uitgevoerd in opdracht van Stichting Nationaal Luister Onderzoek (NLO). De meting van de luistercijfers over de periode september/oktober worden 21 november aanstaande bekend gemaakt. Luistercijfers over voorgaande perioden vindt u hier.

Alle marktaandelen op een rij: