Marco van Basten van FOX Sports naar Ziggo Sport

Voetbalanalist Marco van Basten ruilt FOX Sports in voor Ziggo Sport. Van Basten wordt een van de vaste gasten van het Ziggo Sport voetbalpraatprogramma Rondo.

Rondo

Naast Van Basten zullen ook Ruud Gullit, Youri Mulder en Jan van Halst bij Van Gelder met enige regelmaat aanschuiven. Van Basten zal zondag 5 juli a.s voor het eerst in Rondo te zien zijn. Rondo wordt gepresenteerd door Jack van Gelder.

“Blij”

Ziggo Sport directeur Will Moerer is blij met de nieuwe samenwerking: ‘We hebben Van Basten leren kennen als iemand die zich zo optimaal mogelijk voorbereidt op de uitzendingen. Zijn analyses zijn van een grote toegevoegde waarde voor onze uitzendingen. Ik ben dan ook verheugd dat hij komend seizoen wekelijks in onze programma’s te zien is. De toch al sterke opstelling van Rondo met Gullit, Mulder en Van Halst krijgt met de komst van Van Basten een extra impuls.

“Sport waar ik blij van wordt”

Van Basten zelf is ook blij met zijn overstap naar Ziggo Sport: ‘De Champions League, de Engelse, Spaanse en Italiaanse competitie, het programma Rondo en ook nog golf en Formule 1; allemaal sport, waar ik blij van word.’

FOX Sports

Marco van Basten werd vorig jaar juni nog toegevoegd aan het team van analisten bij FOX Sports. Van Basten kwam eind vorig jaar in opspraak wegens het per ongeluk maken van een nazi-opmerking in de uitzending van FOX Sports.

Sociale media: