Marconi Oeuvre Award 2017 voor Adam Curry

Adam Curry krijgt de Marconi Oeuvre Award 2017. Dit maakte DJ Jeroen van Inkel vrijdag bekend in RTL Boulevard. Adam Curry, die in de Verenigde Staten woont, kreeg het nieuws te horen via Skype.

CV

Adam Curry begon zijn radiocarrière bij de ziekenomroep: Radio Tulipa. Via de radiopiraten Radio Picasso en Radio Decibel uit Amsterdam ging Curry in 1984 van start bij de publieke omroep Veronica. Daar presenteerde hij onder andere het befaamde Curry en Van Inkel samen met Jeroen van Inkel. Van Inkel is ook nog kort presentator geweest bij radiozender Arrow Classic Rock. Daarnaast heeft Curry zich bezig gehouden met ontwikkeling van de podcast.

“Tweede natuur”

Waar DJ’s anno 2017 niet meer zonder social media kunnen naast de oude vertrouwde zendmast, is dit voor Adam Curry als eerste een tweede natuur geweest. Zijn uitvinding podcasting is anno nu het toverwoord voor de toekomst van radio, waarin on demand audio in rap tempo van levensbelang zal zijn naast het oude lineaire signaal. Op zowel traditionele radiozenders op vrijdagavonden, alsmede op miljarden audiodevices wereldwijd is Adam’s legacy overduidelijk aanwezig. Dat, en voor het ons leren van de juiste uitspraak van Madonna, is de Marconi Oeuvre Award meer dan terecht voor Adam Curry”, aldus de jury van de prijs.

Tineke de Nooij

Vorig jaar won radiopionier Tineke de Nooij de Marconi Oeuvre Award 2016. In 2015 ging de prijs naar Ruud de Wild en in 2014 won Edwin Evers de prijs.

Nominaties

Inmiddels zijn ook de nominaties voor de Marconi Award voor Aanstormend Talent bekend geworden: Bas Menting (Radio 538), Joost Swinkels (Qmusic) en Rob Janssen (3FM, AVROTROS). NPO Radio 2, Radio 10 en Slam! maken kans op de prijs voor Beste Zender.

Gala

Binnenkort worden nog meer radioprijzen uitgereikt, op het Gouden RadioRing Gala op 25 januari. Stemmen voor deze (eerste) stemronde is alleen mogelijk via Internet.

Stemronde

De eerste stemronde tot 11 januari 14.30 uur. De tweede stemronde voor de Gouden RadioRing vindt plaats op 24 januari 2017 vanaf 10:30 uur tot halverwege de uitzending van het AVROTROS RadioGala van het Jaar, op 25 januari 2017 om 20:30 uur.

De winnaars van de overige categorieën met één stemronde worden ook bekendgemaakt tijdens deze live-uitzending. Dit jaar geldt er wel een aangepast reglement voor de radioprogramma’s en Dj’s die kans maken op een award.

Sociale media: