MDR start nieuwe radiozender ‘MDR Schlagerwelt’ via DAB+ en Internet

MDR, de publieke omroep voor de Duitse deelstaten Thüringen, Sachsen-Anhalt en Sachsen, is vandaag gestart met een nieuwe radioradiozender: MDR Schlagerwelt.

Via DAB+ en Internet

De plannen voor de nieuwe radiozender werden eerder dit jaar goedgekeurd door de overheden van de Duitse deelstaten. De nieuwe radiozender van de Mitteldeutscher Rundfunk (MDR) is te ontvangen via de digitale ether (DAB+) en Internet. Met het nieuwe kanaal wil de omroep de luisteraars willen bedienen die voorheen luisterden naar de schlagermuziek op MDR 1. Deze zender heeft sinds een aantal jaar haar format aangepast waarbij de Duitse schlagermuziek plaats heeft gemaakt voor oldies.

Schlagermuziek

De nieuwe radiozender zendt schlagermuziek uit het heden en verleden uit. Elk uur en half uur is er regionaal nieuws, weer en verkeersinformatie te horen waarbij de zender wordt ontkoppeld voor de edities Thüringen, Sachsen-Anhalt en Sachsen. De presentatie van de programma’s is in handen van onder anderen Tobias Bräuer, Brigitte Mayer en Andreas Kallwitz. Tussen 19.00 uur en 7 uur ’s morgens wordt er non-stop schlagermuziek uitgezonden.

Meine Schlagerwelt

De radiozender maakt onderdeel uit van MDR’s Meine Schlagerwelt. Dit portal biedt een website, social media en een wekelijkse televisie-uitzending op de televisiezender van de MDR. Livestreams (in 128 kbps /AAC+) voor de nieuwe radiozender vind je hier.

Commerciële radio niet blij

Het samenwerkingsverband van commerciële radiozenders (APR) in Duitsland is niet blij met de komst van de nieuwe publieke radiozender. Volgens deze organisatie wordt er al voldoende schlagermuziek uitgezonden door onder andere Schlagerparadies dan landelijk via DAB+ is te ontvangen. Niet alleen de MDR is dit jaar gestart met een schlagerzender, ook de Noord-Duitse publieke omroep NDR is onlangs gestart met een speciale themazender voor de muziekstroming: NDR Plus.

Meer informatie over Meine Schlagerwelt op de website van de MDR.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.