Media kijken terug op het jaar na ramp MH17

Veel televisiezenders besteden de komende week aandacht aan de vliegramp met de MH17. Het is op vrijdag 17 juli precies een jaar geleden dat vlucht MH 17 van Malaysia Airlines met bijna 200 Nederlanders neerstortte in Oekraïne. De publieke omroep en de commerciële stations staan met documentaires stil bij de ingrijpende ramp. Ook diverse regionale omroepen blikken terug op een jaar naar de ramp met vlucht MH17.

“OverLEVEN na vlucht MH17”

RTL4 toont vanavond om 22.00 uur het verhaal OverLEVEN na vlucht MH17‘. Het gaat over de periode van rouw na een groot verlies en de kracht van de nabestaanden om verder te leven. Presentator Roelof Hemmen heeft vier nabestaanden gevolgd die vertellen over de maanden na de ramp en hoe het een jaar later met ze gaat. Er is daarbij een centrale rol voor de dagboekfragmenten van Silene Fredriksz, die bij de ramp haar zoon en schoondochter verloor, aldus RTL4.

“Het verdriet van Nederland”

Documentairemaker Michiel van Erp maakte een documentaire met de titel: Het Verdriet van Nederland. Hij sprak met nabestaanden van slachtoffers en mensen die op een andere manier bij de ramp betrokken waren. De VARA zendt de documentaire op donderdag 16 juli uit op NPO1.

Hart van Nederland

SBS6 brengt op woensdagavond een speciale uitzending van Hart van Nederland en een documentaire van Jessica Villerius terug op de ramp met vlucht MH17. Bij SBS6 staat het dorpje Neerkant centraal. De Brabantse plaats verloor een gezin met vier kinderen door de ramp. Daarna volgt een documentaire van Jessica Villerius over het werken op de rampplek. Medewerkers van de politie, justitie en defensie komen aan het woord. Ook journalisten en fotografen, die als eersten op de rampplek arriveerden, kijken terug.

Omroep West

Komende week is het bij Omroep West de herdenkingsweek van MH17. In het TV West Nieuws elke dag een reportage met interviews met nabestaanden. Op 89.3 Radio West zijn in diverse programma’s betrokkenen te gast en wordt ook de ramp herdacht. Omroep West herdenkt de slachtoffers, steunt de nabestaanden en bespreekt het jaar dat volgde. Van maandag 13 juli tot en met vrijdag 17 juli, elke dag, vanaf 17.30 uur in het TV West nieuws een reportage met interviews. En via 89.3 Radio West in de diverse programma’s interviews en studiogasten.

Interview met documentairemaker Michiel van Erp bij Omroep Brabant: