Mediacentrum voor regio Hilversum opgericht

De redacties van de regionale omroep RTV NH, de lokale omroep RTi Hilversum en de krant HilversumsNieuws gaan per direct nauwer met elkaar samenwerken in een mediacentrum voor de regio Hilversum. “Kennis en content worden uitgewisseld en waar nodig worden gezamenlijke journalistieke producties opgezet. De basis voor de verslaggeving van het lokale nieuws in en om Hilversum wordt daarmee verstevigd”, aldus de betrokken media in een persbericht.

Mediacentrum Gooi- en Vechtstreek

De redacties geven hun samenwerking voorlopig de naam ‘Mediacentrum Gooi- en Vechtstreek’. Die naam laat ruimte voor verdere uitbreiding in de regio op termijn. In de voormalige City-bioscoop aan de Herenstraat in Hilversum wordt een gezamenlijk redactielokaal ingericht.

Mijlpaal

Volgens Jacky de Vries, Hoofd Nieuws van RTV NH, is deze samenwerking een mijlpaal. “We werken binnen ons NH Nieuwsnetwerk al samen met dertig lokale omroepen, maar dat we in het Gooi de samenwerking aangaan met lokale omroepen en een uitgever van lokale kranten is een historische ontwikkeling.”

De regie voor de samenwerking is in handen van RTi. Voorzitter Arya Tariverdi: “De lokale media staan in toenemende mate onder druk. Dan kunnen we twee dingen doen: lijdzaam toezien hoe het allemaal minder wordt of een flinke stap vooruit zetten.”

Eerdere samenwerkingen

De samenwerking geschiedt op basis van gelijkwaardigheid. RTV NH en RTi Hilversum werken al langer samen binnen het NH Nieuwsnetwerk dat door de regionale omroep is opgezet. Enter Media heeft met haar kranten in Weesp en Huizen vergelijkbare samenwerkingen met de lokale omroep. De ervaringen zijn zeer positief.

Initiatief

De samenwerking is het directe gevolg van een initiatief van de Hilversumse burgemeester Pieter Broertjes om de lokale omroep in de Mediastad een impuls te geven.