nieuw jasje MediaMagazine

MediaMagazine viert twintigjarig bestaan

Deze maand bestaat MediaMagazine 20 jaar. In de periode tussen 1996 en 2016 is er veel gebeurd: zowel met deze website als op mediagebied.

Begonnen in 1996

Deze website begon in 1996 als wekelijkse nieuwsbrief die toen werd verspreid via diverse bulletin boards. Het medium Internet was toen nog niet erg ingeburgerd maar de eerste stappen naar communicatie via het “wereldwijde web” waren gezet. Vanaf 1999 maakte ook MediaMagazine de stap naar het internet met een eigen homepage die later werd omgevormd tot eigen domein: mediamagazine.nl. Anno 2016 is deze website nog steeds geheel onafhankelijk en niet gelieerd aan een grote mediapartij.

Nieuwe website

Vorig jaar heeft deze website een grote verandering doorgemaakt: we hebben een gloednieuwe website in gebruik genomen, met dank aan Mario van Sitiweb, waardoor we beter te raadplegen zijn voor een steeds belangrijker “doelgroep”: lezers op mobiele apparaten. We hebben met de nieuwe website afgelopen jaar een enorme groei doorgemaakt waardoor we ook een nieuwe server in gebruik hebben genomen om het extra “verkeer” in goede banen te leiden.

Actueel

In al die 20 jaar is de doelstelling van de website niet veranderd: het brengen van actueel nieuws uit de wereld van radio, televisie én Internet. Hierbij gaat ook een dankwoord uit aan redacteur David de Jong die al die jaren diverse belangrijke artikelen heeft geschreven voor deze website.

Archief

Tijdens het tienjarig bestaan van deze website was er een speciale pagina over 10 jaar MediaMagazine. Voor het twintigjarig bestaan hebben we een groot aantal krantenartikelen uit de periode 1991-1996 op onze sociale media kanalen Twitter en Facebook geplaatst.

Op naar de 25

Ook de komende jaren hoopt deze website u te voorzien van het laatste nieuws op het gebied van media. We hopen samen met u als lezer ook over vijf jaar het 25-jarig bestaan van deze website te kunnen vieren.

Redactie MediaMagazine / Herman van Beek.

Aantal historische artikelen die via onze sociale media kanalen zijn verspreid:

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.