Meer lokale omroepen zoeken samenwerking

In meer regio’s in Nederland zoeken lokale omroepen samenwerking met elkaar. Deze week werd bekend dat omroepen in twee regio’s gaan samenwerken in streekomroepen.

Streekomroepen

Het vormen van streekomroepen is één van de pijlers van de OLON, de overkoepelende organisatie van lokale omroepen. Zeker niet alle lokale omroepen staan te springen om te gaan samenwerken maar toch zoeken steeds meer lokale omroepen elkaar op om te gaan samenwerken.

Kempen

In de Noord-Brabantse regio De Kempen is het de bedoeling dat de lokale omroepen Streekomroep De Kempen en de Bergeijkse Lokale Omroep Stichting (BLOS) verder gaan als één omroep. Deze omroep gaat uitzenden in de gemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel-De Mierden. De betrokken gemeenten hebben het samenwerkingsverband inmiddels representatief verklaard.

West-Friesland = WEEFF

Ook diverse lokale omroepen in West-Friesland gaan intensief met elkaar samenwerken. Radio Enkhuizen (Stichting Lokale Omroep Oostelijk West-Friesland), RTV Hoorn (Stichting Lokale Omroep Hoorn Hoorn) en de Stichting Streekomroep West-Friesland (Drechterland, Koggenland, Medemblik, Opmeer en Stede Broec) hebben besloten hun bestaande samenwerking verder uit te bouwen om te komen tot één streekomroep voor West-Friesland, genaamd WEEFF.

De genoemde stichtingen werken al sinds april 2014 samen binnen de Stichting Regionaal Media Centrum West-Friesland (RMC). Binnen het RMC is het gebruik van beschikbare middelen georganiseerd en is WEEFF tot stand gekomen als platform waarbinnen de omroepen zich presenteren op het internetportal en TV. Het streven is om de samenwerking af te ronden in een fusie die per 1 januari 2017 zijn beslag zal krijgen.

Samenwerking

Naast de genoemde regio’s zijn er ook samenwerkingsverbanden in de maak in onder andere zuid Zuid-Holland en de regio Midden-Brabant. Ook in het Groene Hart van de Randstad zijn er plannen voor een samenwerkingsverband van lokale omroepen.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.