Meer samenwerking tussen Unity FM/TV en Midvliet

De lokale omroepen Unity FM/TV (Leiden eo) en Midvliet FM/TV (Leidschendam-Voorburg en Wassenaar) gaan vanaf dit jaar meer met elkaar samenwerken. Dit berichten de beide omroepen in een persbericht. “De samenwerking is een logisch vervolg op eerdere toenadering van de media-instellingen.”, aldus de omroepen.

Unity FM/TV

Unity FM/TV is de lokale omroepen voor de gemeenten Leiden, Leiderdorp, Zoeterwoude, Voorschoten en Oegstgeest. Midvliet FM/TV is de lokale omroep voor de nabijgelegen gemeenten Leidschendam-Voorburg en Wassenaar. Voor zowel de gemeenten Leidschendam-Voorburg als Wassenaar moet er dit jaar een beslissing vallen wie de komende vijf jaar zich lokale omroep voor de betreffende gemeente mag noemen. In Wassenaar is naast Midvliet FM/TV ook de Stichting Omroep Wassenaar in de race voor de machtiging.

Redactionele samenwerking

Met name wordt gezocht naar redactionele samenwerking, waardoor Midvliet de nieuwsvoorziening op de radio verder kan uitbreiden en tevens het al ruime aanbod op Midvliet TV aan nieuws en reportages kan aanvullen met een dagelijkse nieuwsuitzending.

De omroepen hebben hierover meerdere keren overleg gehad en vinden dat de gebieden van de omroepen goed bij elkaar aansluiten en een samenwerking kan leiden tot twee krachtigere omroepen. Midvliet voorzitter Louis Bekker kijkt al vooruit: “Onze omroep vormt zich naar haar tijd en omgeving. Daarin is dit partnership een goede stap.”

Vergunningsverlening

De intentie loopt vooruit op de vergunningverlening van Midvliet voor de gemeenten Leidschendam-Voorburg en Wassenaar. De organisatie wil graag weer voor vijf jaar de publieke media-instelling zijn en dan ook productioneel samen gaan werken met Unity FM/TV, de omroep voor Leiden, Leiderdorp, Zoeterwoude, Voorschoten en Oegstgeest. In Wassenaar zal de huidige lokale omroep in ieder geval moeten concurreren met de Stichting Omroep Wassenaar.

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.