Twee partijen in de race voor zendmachtiging Wassenaar

Er zijn twee partijen in de race voor de zendmachtiging van lokale omroep in de gemeente Wassenaar. Officieel loopt de vergunning begin januari af. De gemeenteraad wil binnenkort de knoop doorhakken wie zich de komende vijf jaar lokale omroep voor de gemeente Wassenaar mag noemen.

Twee partijen

Naast de huidige vergunninghouder, Midvliet FM/TV, is ook een nieuwe partij in de race voor de zendmachtiging in de Zuid-Hollandse gemeente: Stichting Omroep Wassenaar. Midvliet FM/TV is naast de huidige lokale omroep van Wassenaar ook de lokale omroep voor de gemeente Leidschendam-Voorburg. De lokale omroep brengt voor beide gemeenten hetzelfde radio- en televisieprogramma.

Stichting Omroep Wassenaar wil een “lokaler” media-aanbod gaan brengen voor Wassenaar dan de huidige lokale omroep. De nieuwe lokale omroep van de Stichting Omroep Wassenaar gaat wel deel uitmaken van een streekomroep maar het programma wordt op bepaalde tijden ontkoppeld voor lokaal nieuws uit de gemeente Wassenaar. “Ieder half uur zullen er lokale nieuwsbulletins gebracht worden op de nieuwe omroep.”, aldus de stichting.

Voorkeur

Het College van burgemeester en wethouders in Wassenaar had de commissieleden geadviseerd om geen voorkeur uit te spreken voor een omroep en het Commissariaat voor de Media te laten kiezen. Tijdens de commissievergadering in december gaf het merendeel van de gemeenteraad echter aan dat ze niet willen dat een extern orgaan dit besluit neemt en dat ze de verantwoordelijkheid bij zichzelf willen houden.

Het raadsbesluit over dit onderwerp is daarom uitgesteld tot begin dit jaar. In een debat dat ruim vijf kwartier duurde leek de meerderheid een voorzichtige voorkeur uit te spreken voor het nieuwe initiatief van Stichting Omroep Wassenaar. De gemeenteraad heeft beide kandidaten, Stichting Omroep Wassenaar en Midvliet FM/TV, gevraagd om nogmaals op papier te zetten wat ze te bieden hebben.

Rijswijk

Midvliet FM/TV deed op haar beurt afgelopen maanden ook een gooi naar de zendmachtiging in de buurgemeente Rijswijk. Hiervoor was de omroep een samenwerkingsverband aangegaan met de lokale internetzender Super FM. De gemeenteraad van Rijswijk koos echter unaniem om de zendmachtiging te gunnen aan de huidige vergunninghouder: Stichting Omroep Rijswijk.

Stichting Omroep Rijswijk is sinds een aantal maanden een samenwerkingsverband aangegaan met Feel Good Radio, de lokale omroep die ook actief is in de buurgemeente Pijnacker-Nootdorp. Super FM heeft sinds kort haar uitzendingen via Internet gestaakt. Het Commissariaat voor de Media zal uiteindelijk besluiten wie de zendmachtiging voor de komende vijf jaar zal krijgen. In vrijwel alle gevallen volgt het Commissariaat de voorkeur van de gemeente op.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.