Michiel Veenstra en Frank van der Lende krijgen programma op KX Radio

Vandaag, maandag 9 oktober, start het vernieuwde NPO KX Radio. De radiozender start met een nieuwe programmering met ruimte voor nieuw radiotalent. Daarnaast krijgen ook nieuwe artiesten en bands aandacht op de themazender.

Muziek centraal

De muziek staat centraal en naast de dj’s van de toekomst zullen ook bekende stemmen als Michiel Veenstra, Frank van der Lende en Herman Hofman te horen zijn. In deze shows zoeken de dj’s de verbreding en verdieping van de muziek en het radiomaken op.

Michiel Veenstra en Frank van der Lende

Zo maakt Michiel Veenstra een programma rondom zijn ‘Essential Tracks’ (maandag 14-15 uur) en zal Frank van der Lende ( woensdag 20-21 uur) zich een uur lang focussen op Nederlandstalige muziek. Van Doe Maar tot de Opposites, Thijs Boontjes en Ramses Shaffy. Herman Hofman (donderdag 17-18 uur) gaat in samenwerking met 3FM Tussenuur (HUMAN) opzoek naar dialogen rondom maatschappelijke thema’s, omlijst met relevante muziek.

Daarnaast krijgen Matthieu Schotvanger (maandag 18-20 uur), Lieke de Kok (woensdag 18-20 uur), Olivier Bakker (donderdag 18-20 uur) en Joost Schulte (vrijdag 13-14) een plekje in de programmering.

Vertrek DJ’s

Voor veel bestaande DJ’s bij KX Radio is geen plek meer in de nieuwe programmering. Een aantal van deze DJ’s is overgestapt naar de internetzender ICE Radio.

KX Talent

Daarnaast heeft KX Radio het platform KX Talent in het leven geroepen. Dit is vergelijkbaar met 3FM Talent. De KX Talent acts zullen op allerlei wijze gesteund worden: door middel van air play, interviews, een optreden tijdens de ‘KX Talent Live’ uitzendingen vanuit de Vorstin in Hilversum en aandacht op sociale media. De huidige KX Talent acts zijn: Colin Waters, PEER, The Curious Incident, Amartey, TRAUDES en The Silverfaces.

Luisteren

NPO KX Radio is via de ether te ontvangen via DAB+ (kanaal 12C) en wereldwijd via Internet.