Weggestuurde DJ’s NPO KX Radio krijgen programma op ICE Radio

Door veranderingen bij NPO KX Radio moeten een aantal DJ’s op zoek naar een nieuwe radiozender voor hun programma. Een aantal gaat aan de slag bij ICE Radio.

De online radiozender ICE Radio, The Alternative start zondag 8 oktober. Op deze radiozender zullen veel presentatoren van NPO KX Radio hun shows voortzetten nadat KX na zondag wordt omgevormd tot tryout-zender.

“Geen playlist, maar passie!”

ICE Radio staat voor “Geen playlist, maar passie!”. Dat betekent dat de dj’s hun liefde voor muziek zullen delen met de luisteraars. Er is geen restrictie op de te draaien muziek waardoor ICE het muzikaal meest onvoorspelbare station van Nederland zal zijn, aldus de radiozender in een persbericht.

Openingsshow

Na het sluiten van KX, zondag om 18:00 uur, pikt ICE Radio de draad direct op met een openingsshow waarin alle dj’s zich zullen voorstellen. Maandag start de reguliere programmering. “ICE Radio is geen eenrichtingsverkeer. In verschillende live shows zal de interactie met de luisteraars worden opgezocht.”, aldus de radiozender.

DJ’s

ICE Radio is te beluisteren via Internet en zal programma’s gaan uitzenden van Jeroen Drogt, Richard Pflug, Bert Burggraaf, André Dortmont, Barend Henselmans, Koos & Frank, Hans Hogendoorn, Martin van Golen, Martien Groenendijk, Melle Tuik, Martijn Richters, Jurgen van den Berg, Luc van Rooij en Nick van Gils.

KX Radio

De radiozender NPO KX Radio, ooit opgericht door Rob Stenders, gaat vanaf 9 oktober verder als radiozender voor nieuw talent. KX Radio is naast Internet ook te beluisteren via de digitale ether (DAB+).