(C) Mediamagazine

Middengolfzender Groot Nieuws Radio vandaag voor het laatst in de lucht

De middengolfzender van Groot Nieuws Radio is vandaag, donderdag 3 januari, voor het laatst in de lucht. De christelijke radiozender stopte haar reguliere uitzendingen al op 1 januari jongstleden.

Mededeling

Sinds 1 januari 2019 heeft Groot Nieuws Radio haar reguliere uitzendingen via de middengolf (1008 kHz) gestaakt. De radiozender is nu alleen nog via de digitale ether (DAB+), online, satelliet en via diverse (digitale) kabelpakketten te horen. De eigenaar van de zendmast wil het zendstation ontmantelen. Sinds 1 januari is er een mededeling te horen dat de radiozender haar uitzendingen via de middengolffrequentie 1008 kHz heeft gestaakt.

Uit de lucht

Vanavond, op donderdag 3 januari, rond 22.30 uur gaat de zender definitief uit de lucht. “Om 22.30 uur starten we voor de laatste keer ons lijflied: “Word of God speak” van de band MercyMe. Met dit lied zijn we ooit begonnen met onze uitzendingen op de middengolf. Daarna valt de zender definitief stil.“, aldus Wilfred Hardeman, directeur van de radiozender, tegenover deze website.

Uitbreiding

Groot Nieuws Radio heeft haar bereik sinds kort verder uitgebreid. De radiozender is nu ook via het analoge en digitale radiopakket van aanbieder SKV uit Veendam te beluisteren. Analoog is de radiozender te horen via 105.4 MHz en digitaal op kanaal 1328.

Update 3/1/2019: Om 23.57 uur is de zender daadwerkelijk uitgeschakeld.

Audio:

Mededeling die sinds 1 januari is te horen via 1008 kHz