Middengolfzendmasten Radio Bloemendaal ontmanteld

In Bloemendaal zijn de zendmasten van de kerkomroep Radio Bloemendaal ontmanteld. De masten werden tot 1 oktober van het vorige jaar gebruikt voor de uitzendingen op de middengolf.

Uitzendingen

Op 30 september 2018 was Radio Bloemendaal voor het laatst te horen via de middengolffrequentie 1116 kHz. Radio Bloemendaal is een initiatief van Protestantse Gemeente van Bloemendaal / Overveen en de stichting Kerk Zonder Grenzen. De radiozender zond sinds 1924 al haar programma’s uit via de ether. Daar kwam oktober vorig jaar een einde aan, de omroep richt zich nu op de verspreiding van haar programma’s via Internet.

Zendmasten

Deze week zijn ook de zendmasten van de omroep ontmanteld aangezien de masten niet meer nodig zijn voor de uitzendingen. Vorige week zaterdag is afscheid genomen van de masten met een bijeenkomst nabij de zendmasten. Veel (oud)medewerkers waren bij dit afscheid aanwezig. Tijdens deze bijeenkomst werd ook het zogenaamde zendkristal uit de zender gehaald.

DAB+

De radiozender hoopt in de toekomst ook weer via de digitale ether (DAB+) te beluisteren te zijn. “Helaas is dit nu nog niet zover, maar voor de nabije toekomst geldt het als een reële optie. Via de website wordt u op de hoogte gehouden van de deze mogelijkheid.“, aldus Harry Dijkhuizen van de radiozender.

Online

De radiozender heeft vorig jaar een gloednieuwe website in gebruik genomen waarbij de focus geheel ligt op de online uitzendingen van de kerkomroep. De omroep is nu niet alleen te beluisteren maar ook te bekijken via het Internet. Niet alleen in de regio Bloemendaal maar in de hele wereld.

Sociale media:

https://www.facebook.com/RadioBloemendaal/posts/2056368171094957