Minder live-voetbal op Radio Rijnmond

rtvrijnmondRadio Rijnmond zal het komend seizoen niet alle wedstrijden van de regionale profvoetbalclubs verslaan. In verband met de enorme versnippering van het Jupiler League-programma en de bezuinigingen  waar de regionale zender mee is geconfronteerd zal een aantal wedstrijden van Sparta, FC Dordrecht en Excelsior niet via liveverslag op Radio Rijnmond te horen zijn. Dit bericht de regionale omroep voor Zuid-Holland Zuid op haar website vandaag.

“RTV Rijnmond betreurt het dat het deze keuze moet maken, maar gezien het flink aantal extra voetbal-uitzendingen dat gemaakt zou moeten worden kan het helaas niet anders. De wedstrijden van de Jupiler League worden dit seizoen gespeeld op vrijdagavond om 20.00 uur, zaterdag om 16.30 uur, zaterdag om 18.45 uur, zaterdag om 20.00 uur, zondag om 12.30 uur, zondag om 14.30 uur, zondag om 16.30 uur en maandagavond om 20.00 uur. Deze verspreiding betekent dat Radio Rijnmond honderden uren aan extra uitzendingen moet maken. Uiteraard is de insteek dat ook daadwerkelijk te doen, maar in sommige gevallen zal er voor gekozen worden een wedstrijd over te slaan.”, aldus de radiozender op haar website.

Alle wedstrijden van voetbalclub Feyenoord, dat uit komt in de vaderlandse Eredivisie, zijn wel live te horen op Radio Rijnmond.

De eerste competitie-wedstrijden van Sparta, FC Dordrecht en Excelsior zijn komend weekend wel allen live te volgen via Radio Rijnmond. Vrijdagavond 2 augustus is het FC Dordrecht-MVV en Excelsior-Helmond Sport. Een dag later speelt Sparta om 16.30 uur de thuiswedstrijd tegen Jong PSV. Feyenoord opent het seizoen zondag om 16.30 uur met een uitwedstrijd tegen PEC Zwolle.