Motorsport seizoen 2017 van start bij Eurosport

Met de aftrap van het WK Superbike op het Australische Philip Island, gaat dit weekend motorsportseizoen 2017 van start op Eurosport.Zowel op TV als online is Eurosport exclusief rechtenhouder van onder meer de MotoGP.

Rechten

Niet alleen is de sportzender in Nederland en België enig rechtenhouder van de MotoGP, Moto2 en Moto3, maar ook het WK Superbikes, het British Superbikes kampioenschap en de WK’s Endurance en MXGP zijn, grotendeels live, te zien op de kanalen van de sportzender.

Eurosport Player

Het volledige motorsport-aanbod is ook online te bekijken, met de Eurosport Player. Met deze streaming service kijken sportliefhebbers, op vrijwel elk denkbaar scherm, door middel van een abonnement.

MotoGP, Moto2 en Moto3

Ook dit seizoen zendt Eurosport de trainingen (zo veel mogelijk), kwalificaties en races van de MotoGP uit op Eurosport 1; startend in het vierde weekend van maart (donderdag 23 t/m zondag 26), met de Grand Prix van Qatar. Het commentaar bij de MotoGP wordt verzorgd door Frank Weeink. Hij wordt bijgestaan door co-commentator en ex-coureur Kervin Bos.

Diederick de Vries en Patrick van den Goorbergh nemen komend seizoen het commentaar bij de support series Moto2 en Moto3 voor hun rekening. Presentatrice Samantha van Wijk completeert het MotoGP-team. Zij verzorgt, uiteraard met onze experts, de interviews en reportages ter plaatse.

Superbikes

Iwan van der Valk is komend seizoen commentator bij het FIM Superbike World Championship. De WorldSBK continueert haar vorig seizoen gewijzigde opzet, waarin zowel op zaterdag als op zondag om de punten wordt gestreden. Veel races zijn live te zien op Eurosport 1 – waaronder die van 25 en 26 februari op Philip Island.

British Superbikes, Endurance en Motorcross

Ook de British Superbikes (vanaf 31 maart, ronde in Donington Park), het WK Endurance (vanaf 15 april, 24 Uur van Le Mans) en het WK Motorcross (vanaf 25 februari, ronde in Qatar) zijn komend seizoen – veelal live – te volgen. Het commentaar bij deze disciplines is in handen van (onder meer) Iwan van der Valk.