Museum Rockart blijft zoeken naar nieuwe locatie

Museum Rockart uit Hoek van Holland blijft op zoek naar een nieuwe locatie om haar collectie te tonen aan het publiek.

Popgeschiedenis

In het museum in Hoek van Holland is een grote collectie te vinden die te maken heeft met Nederlandse popmuziekgeschiedenis vanaf de jaren vijftig tot nu. De collectie bestaat o.a. uit gitaren, drumstellen, bühnekleding, posters, gewonnen prijzen, gouden en platina albums, LP’s, singles, boeken, muziekbladen, fanclubbladen, hoesontwerpen, contracten, foto’s, video’s, zwart/wit fotokaarten, flipperkasten, oude versterkers en van alles en nog wat in relatie met popmuziek.

Ook staan in het museum de originele Radio Veronica studio’s uit de jaren ’60 opgesteld. Het museum is al enige tijd op zoek naar een nieuwe locatie om haar hele collectie te tonen aan het publiek.

Niet naar Alphen aan den Rijn

Vorige week werd bekend dat het museum definitief niet verhuisd naar Alphen aan den Rijn. Uit een haalbaarheidsonderzoek van de gemeente Alphen aan den Rijn zou blijken dat het binnenhalen van het museum geen haalbare kaart is. ‘We hebben een haalbaarheidsonderzoek gedaan. Daaruit is gekomen dat er grote investeringen nodig zijn om de locatie klaar te krijgen voor een popmuseum‘, laat wethouder Erik van Zuylen (GroenLinks) weten tegenover lokale omroep Studio Alphen.

Teleurgesteld

Jaap Schut, directeur van museum, is teleurgesteld. ‘Wij balen als een stekker, natuurlijk. Het is zo’n mooie locatie‘, aldus directeur Jaap Schut. Eerder al ging een verhuizing naar Den Haag ook al niet door.

Zoektocht gaat door

Het museum zet de zoektocht naar een nieuwe locatie wel door. Het museum zoekt nu samenwerking met het Museum van de Twintigste Eeuw uit Hoorn. Beide musea zien kansen om een gezamenlijk museum op te zetten in het stadhuis van de gemeente Hoorn. Dit bericht de regionale omroep van Noord-Holland: NH.