Museum RockArt wil duidelijkheid van gemeente Den Haag

Museum RockArt wil voor het einde van dit jaar duidelijkheid van de gemeenten Den Haag over de verhuizing naar ‘de beatstad’.

Popgeschiedenis

In het museum in Hoek van Holland is een grote collectie te vinden die te maken heeft met Nederlandse popmuziekgeschiedenis vanaf de jaren vijftig tot nu. De collectie bestaat o.a. uit gitaren, drumstellen, bühnekleding, posters, gewonnen prijzen, gouden en platina albums, LP’s, singles, boeken, muziekbladen, fanclubbladen, hoesontwerpen, contracten, foto’s, video’s, zwart/wit fotokaarten, flipperkasten, oude versterkers en van alles en nog wat in relatie met popmuziek. Ook staan in het museum de originele Radio Veronica studio’s uit de jaren ’60 opgesteld.

Beatstad

Het is al jaren een wens van het museum om een plekje te krijgen in de beatstad Den Haag. “Er is maar een stad waar we thuishoren en dat is Den HaagMeer dan de helft van onze collectie beslaat de Haagse popgeschiedenis, zie de indorock, de nederbeat en muzikanten als Anouk en Kane. Ik hoop dat het er echt van komt, want een industrieterrein in Hoek van Holland is niet de beste plek voor een museum om te zitten.”, aldus museumdirecteur Jaap Schut destijds. Het museum zou in 2017 al gaan verhuizen naar Den Haag maar anno 2018 is er nog steeds niks concreets van de grond gekomen.

Deadline

Schut heeft nu een ultimatum gesteld tot eind dit jaar. Als er dan geen duidelijkheid is gaat Schut in gesprek met andere gemeenten. “We zijn volledig uit ons jasje gegroeid en moeten verder. En ik vind echt dat we in Den Haag horen, want dat is beatstad nummer 1. Maar als zij niet willen dan houdt het op.”, aldus Schut tegenover de regionale omroep RTV Rijnmond.

Nihil

De kans dat RockArt er met Den Haag uitkomt noemt Schut nihil. “Maar wonderen bestaan. En het is niet zo dat we de deur dan dichtdoen voor Den Haag. Ze zijn dan alleen één van de steden

Meerdere steden

Volgens Schut hebben zich inmiddels meerdere steden gemeld als mogelijke locatie voor het Rockmuseum. Daar zitten plaatsen bij als Almere, Den Bosch en ook Rotterdam.