“Museum RockArt verhuist nog dit jaar naar Den Haag”

Wellicht nog dit jaar verhuist Museum Rockart van Hoek van Holland naar Den Haag. Dit bevestigt museumeigenaar Jaap Schut in het Algemeen Dagblad vandaag.

Wens

Het is al jaren een wens van het museum om een plekje te krijgen in de beatstad Den Haag. “Er is maar een stad waar we thuishoren en dat is Den Haag”, stelde Jaap Schut eerder “Meer dan de helft van onze collectie beslaat de Haagse popgeschiedenis, zie de indorock, de nederbeat en muzikanten als Anouk en Kane. Ik hoop dat het er echt van komt, want een industrieterrein in Hoek van Holland is niet de beste plek voor een museum om te zitten.”, aldus Schut destijds.

Popgeschiedenis

In het museum is een grote collectie te vinden die te maken heeft met Nederlandse popmuziekgeschiedenis vanaf de jaren vijftig tot nu.  De collectie bestaat o.a. uit gitaren, drumstellen, bühnekleding, posters, gewonnen prijzen, gouden en platina albums, LP’s, singles, boeken, muziekbladen, fanclubbladen, hoesontwerpen, contracten, foto’s, video’s, zwart/wit fotokaarten, flipperkasten, oude versterkers en van alles en nog wat in relatie met popmuziek. Ook staan in het museum de originele Radio Veronica studio’s uit de jaren ’60 opgesteld.

Plek

Het is nog niet duidelijk waar het museum in Den Haag gevestigd gaat worden. De gemeente komt volgens het Algemeen Dagblad deze zomer met een voorstel voor een plek voor het museum in de Hofstad. Vorig jaar werd er in de Haagse gemeenteraad al een motie aangenomen om het museum binnen de Haagse stadsgrenzen te krijgen.

12,5 jaar

Dit jaar bestaat het museum ook nog eens 12,5 jaar. Hiervoor komt het museum dat nu nog is gevestigd in Hoek van Holland met een special expositie. Deze expositie is vanaf 13 april te zien in het museum en heeft als titel: “De Rode Draad van Shocking Blue”. Deze Haagse rockband had grote successen in de jaren 60 en 70. Binnenkort wordt er meer bekend gemaakt over deze expositie.