Nations League, Oranje, Nederland, voetbal

Nations League: Nederland-Duitsland live op radio en televisie

Vandaag speelt het Nederlands Elftal de tweede wedstrijd in de Nations League een wedstrijd tegen Duitsland. De wedstrijd is live te volgen op radio en tv.

Nations League

Alle 55 aangesloten landen doen mee aan de Nations League en de inzet is rechtstreekse plaatsing voor het EK Voetbal van 2020. Het toernooi is georganiseerd door de UEFA en wordt om de twee jaar gespeeld. Nederland is ingedeeld in League A, waarin de twaalf hoogst geplaatste landen zijn verdeeld over vier poules.

Duitsland en Frankrijk

De nummers één en twee van de poules kwalificeren zich rechtstreeks voor het EK. In totaal zijn dat twintig landen. Nederland is gekoppeld aan Duitsland en Frankrijk. De winnaar gaat door naar de halve finales, op 5 en 6 juni, de laatste in de poule degradeert naar divisie B. De finale van de Nations League is op 9 juni.

Nederland verloor haar eerste wedstrijd tegen Frankrijk met 2-1. Vanavond om 20.45 uur kan het team van bondscoach Ronald Koemen de eerste punten proberen te halen tegen Duitsland in een uitverkochte Johan Cruijff Arena. De wedstrijd is live te volgen op radio en televisie.

Warming-up

Op NOS.nl, de NOS-app en op het Facebook- en YouTube-account van NOS Sport blikken Sjoerd van Ramshorst en Rafael van der Vaart in De Warming-up vanaf 20.00 uur vooruit op de wedstrijd. Via Facebook kunnen kijkers live vragen stellen aan de heren over formaties en tactiek.

NPO 1

Na het NOS Journaal van 20.00 uur gaat de voorbeschouwing verder op NPO 1. Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart buigen zich met Tom Egbers over de kansen voor het Nederlands Elftal. Na de volksliederen volgt om 20.45 uur de aftrap en is het woord aan de spelers en commentator Frank Snoeks. NPO 1 is ook live te bekijken via Internet.

NPO Radio 1

Op de radio is de wedstrijd te volgen in Langs de Lijn op NPO Radio 1. Het commentaar vanuit Amsterdam is in handen van Jeroen Elshoff en Arno Vermeulen. NPO Radio 1 is te beluisteren via FM en/of DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Ziggo Sport

Televisiezender Ziggo Sport brengt de komende dagen ook veel voetbal uit Nations League op televisie. Zo is diverse avonden het programma Nations League Switch te zien met live alle hoogtepunten van de wedstrijden die gespeeld worden.

Op zaterdag zijn er drie wedstrijden live te zien. De televisiezender is zonder meerkosten te ontvangen op kanaal 14 voor alle abonnees met digitale televisie bij Ziggo. Liefhebbers zonder een abonnement bij Ziggo kunnen terecht bij Ziggo Sport Totaal.