Netflix nu beschikbaar in Nederland

internettvNetflix is per vandaag beschikbaar in Nederland. Via Netflix is het mogelijk om voor 7,99 euro per maand series en films via de streamdienst Netflix te bekijken op onder andere smart-tv, tablet of laptop.

 

Nederland is het zevende land in Europa waar Netflix naar uitbreidt, na het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Noorwegen, Denemarken, Zweden en Finland. Wie via een omweg overigens al gebruikmaakte van de Amerikaanse editie van Netflix, kan zijn account bij de Nederlandse Netflix ook gebruiken.

“We zijn blij dat we de toekomst van televisie naar Nederland kunnen brengen,” aldus Reed Hastings, medeoprichter en Chief Executive Officer van Netflix in een persbericht. “In Nederland hebben veel mensen breedband, maar ze konden tot vandaag niet optimaal profiteren van hun snelle verbinding. Vanaf vandaag kunnen mensen in Nederland zich abonneren op Netflix en direct altijd en overal series en films kijken, voor een laag bedrag per maand.”

Netflix biedt series en films veelal in HD-kwaliteit en Dolby surround sound. Netflix meldt dat gebruikers een downloadsnelheid moeten hebben van minimaal 0,5 MB/s, maar uiteraard een snellere verbinding nodig hebben voor hogere kwaliteit. Mensen in Nederland kunnen Netflix een maand lang gratis proberen door zich te registreren op www.netflix.nl.

Netflix-series
Vanaf nu zijn alle afleveringen van Netflix-series die nog nooit in Nederland te zien zijn geweest, beschikbaar op Netflix; het politieke drama House of Cards, de mystery-serie Hemlock Grove (met Famke Janssen), seizoen vier van de comedy Arrested Development en het gevangenis drama/comedy Orange is the New Black. Derek, een nieuwe comedy van Ricky Gervais, zal in Nederland ook alleen op Netflix beschikbaar zijn vanaf 12 september. Direct vanaf de start zijn duizenden uren entertainment beschikbaar, waaronder volledige seizoenen van succesvolle Amerikaanse series als Dexter, Homeland, Lost, Modern Family, Pretty Little Liars, Spartacus en The Vampire Diaries. Er zijn op Netflix ook complete seizoenen van internationale tv-series te zien, zoals de populaire Britse series Luther en Sherlock en Scandinavische hitseries zoals The Killing en The Bridge.

Films en documentaires
Daarnaast kunnen Netflix-leden kiezen uit Hollywood-films en internationale speelfilms als The Kite Runner, The King’s Speech, Kill Bill – Vol.2 en The Expendables. Ook kunnen ze documentaires als Food Inc., Planet Earth – The Complete Collection, Ultimate Survival en We are Legion – The Story of the Hacktivists bekijken.

Nederlandse titels
Op Netflix in Nederland zijn ook Nederlandse titels te zien, zoals de speelfilms Alles is Liefde, All Stars 2 – Old Stars, De Heineken Ontvoering, Gooische Vrouwen en Sonny Boy. Maar ook Nederlandse comedy ontbreekt niet met titels als Hans Teeuwen – Spiksplinter en Lebbis – Branding. Het hele gezin kan genieten van series als Tijd voor Avontuur, My Little Pony, Nijntje, De Avonturen van Kuifje en speelfilms als Kikkerdril, Ratatouille en Wall-E. In de komende maanden zullen meer series en films worden toegevoegd.

Netflix is beschikbaar op vrijwel elk apparaat met een internetverbinding: computers, tablets, smartphones, Smart TV’s en gameconsoles. 

Lees ook: Netflix nu ook in Nederland. Dit kun je wel én niet verwachten via NRC Handelsblad.